‘Bush’un temiz yakıtı ‘etanol’ masum değil’

“George Bush, etanol dünyayı kurtaracak dedi ama bu biyo-yakıt gezegene yeni sorunlar getirebilir” diye yazan The Independent, tarım ürünlerinden elde edilen ve yenilenebilir enerji kaynağı olarak görülen etanol konusunda madalyonun bir de öteki yüzü olduğunu öne sürdü.

The Independent, “Destekçileri için etanol mısır, buğday, arpa, şeker kamışından üretilebilen, çevreyle dost, yandığı zaman kirlilik yaratmayan, yenilenebilir bir enerji kaynağı. Dünyanın etanole yönelmesi ise, göz alabildiğine uzanan petrol sahalarının yerini çevreci ürünlerin yetiştirildiği tarlalarının alması anlamına gelecek” diye yazdı.

Gazete bilimadamlarının değerlendirmesini şöyle aktardı:

“Ancak etanolün bir de karanlık yüzü var. Etanol sanayii, hava ve su kirliliğini de beraberinde getiriyor. Öte yandan Amazon ve Atlantik’teki yağmur ormanlarının yok edilmesi tehlikesi de gündemde. Uzmanlar gerekli yasal düzenlemelerin yapılmasından önce etanole yönelmenin, daha büyük problemler yaratabileceğine dikkat çekiyorlar ve ‘durup derin bir nefes almalı ve sonuçları düşünmeliyiz’ diyorlar…”

1147230cookie-check‘Bush’un temiz yakıtı ‘etanol’ masum değil’

CEVAP VER

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.