‘Bush’un ulusa seslenişi fantazi’

Başkan George W. Bush, ikinci dönem başkanlığının başlangıcı olarak yaptığı ulusa sesleniş konuşmasında “Ülkemizi yok etmek isteyenlerle savaşıyoruz. Bu savaşı kazanana kadar mücadele edeceğiz” diyerek, İran ve Suriye’yi açıkca teröre destek vermekle suçlamıştı. Bush halkından teröre karşı destek isteyerek, ABD’yi terör korkusundan kurtarma sözü de vermişti.

“ÜTOPİK ÇIKMAZ”
İngiltere’nin ciddi gazetelerinden The Guardian ABD eski başkanı Bill Clinton’ın danışmanı Sidney Blumenthal kaleminden “Ütopik çıkmaz” başlıklı bir yorum yazısı yayınladı.

Blumenthal, “Konuşma, başkanın ütopyalarına bir de coşku ekliyor. Ancak Irak’ta devlet, güvenliği sağlamak ve halka en temel hizmetleri sunmaktan uzak. Irak seçimi, uzun Irak-İran savaşının da sonucu niteliğinde. İran, savaşı çaba göstermeden kazanmış oldu” yorumunda bulundu.

“BUSH FANTAZİLERİ”
Financial Times’ın yorum sayfalarında da Brown Üniversitesi’nden tarih profesörü Stephen Graubard, “Tarihe yol gösteren Bush fantazileri” başlıklı yazısında başkanın ütopik fantazileri sürdüreceğini öne sürdü. Yazar ABD yönetimini de şöyle eleştirdi:

“Washington’da pek çok kişi, başkanın açıkladığı hedefleri hayata geçirecek strateji olmadığını biliyor. Ülkede radikal islama yönelik bilgiler, hem ilkel, hem de sadece lafta. ABD yönetimi, düşünce kuruluşları ve üniversitelerin dış politika analizlerini cesaretle önemsemeli.”

1098630cookie-check‘Bush’un ulusa seslenişi fantazi’

CEVAP VER

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.