‘Butto’nun dönüşüne karşı çıkmam’

Müşerref, geçtiğimiz günlerde Butto’dan Pakistan’a dönüşünü ertelemesini istemişti.

BBC’nin sorularını yanıtlayan Cumhurbaşkanı Müşerref, Butto’yla yaptığı ve eski başbakan aleyhindeki yolsuzluk suçlamalarının affedilmesini de içeren anlaşmayı savundu.

Pakistan’da Yüksek Mahkeme hala Müşerref’in yeni cumhurbaşkanlığı döneminin geçerli olup olmadığına karar veremiş değil.

Cumhurbaşkanı, kendi siyasi geleceği netleşinceye kadar, Butto’nun Pakistan’a gelmesini istemiyor, ancak Butto’nun başında bulunduğu Pakistan Halk Partisi, eski başbakanın dönüş planlarında bir değişiklik yapmadığını belirtiyorlar.

Londra ve Dubai’de sürgünde yaşayan Benazir Butto 18 Ekim’de ülkesine döneceğini açıklamıştı.

Bu arada Yüksek Mahkeme, Müşerref’le Butto arasında yapılan ve Butto ve başka bazı siyasetçilere af çıkaran anlaşmayı gözden geçirmeye karar verdi.

Mahkeme, bu konuda bir karar verene kadar anlaşmanın geçerli sayılmayacağını açıkladı.

Müşerref, anlaşmayı cumhurbaşkanlığı yetkileriyle onayladığını açıklamış, ancak, Yüksek Mahkeme’nin bunu Anayasa’ya aykırı bulma ihtimali olduğunu da söylemişti.

Cumhurbaşkanı, Pakistan’ın Afganistan sınırındaki aşiret bölgelerinde ordu ile Taleban yanlısı militanlar arasında devam eden çatışmalarla ilgili de açıklamalarda bulunarak, ordunun bazı hatalar yaptığını kabul etti.

Militanların ellerinde tuttukları 300 askeri, ordu içindeki iletişim kopukluğu ve askerlerin profesyonel hareket etmemesi sonucu esir aldıklarını belirten Müşerref, ordunun geçen haftaki operasyonlarını savundu. (BBC)

FOTOĞRAF: Müşerref’in Cumhurbaşkanlığı henüz kesinleşmiş değil


 

1159620cookie-check‘Butto’nun dönüşüne karşı çıkmam’

CEVAP VER

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.