Buyrun burdan yakın! Sigara yasağı geliyor

İşçi Partisi ve Liberal Parti’nin üzerinde anlaştığı yasa tasarısı, seçimlerden önce parlamentodan geçirilecek. Yeni antisigara yasasına göre sahil kenarında, çocuk oyun alanlarında, hastane yakınlarında, ofis ve işyerlerinin kapısının önünde sigara içmek yasaklanacak.

Sigara içmenin yasaklanacağı yerler arasında hastane kapılarının önü, hükümet binalarının önü, kumsallar, alışveriş merkezlerinin önü, banka ve diğer ofislerin önü, MCG gibi başlıca spor sahalarının dışı da yer alıyor.

Listeye, tren istasyonları, mahalle arası spor sahaları, ık yüzme havuzları, okul bahçeleri ve park ve bahçelerin belli bölümlerinin de dahil edilmesi planlanıyor. Listenin geniş tutulma nedeninin, sigara içenlerin, “pasif içici” olarak adlandırılan ve sigara içmediği halde içen birinin yakınında olması nedeniyle zarar gören kişileri korumak olduğu kaydediliyor.

Hükümet, yasa tasarısı üzerinde çalistigini henüz inkar ediyor. Victoria Muhalefet Sağlık Sözcüsü David Davis, yasa tasarısının Liberal Parti’nin politikaları doğrultusunda hazırlandığını söyledi.

Davis, “sigara içme yasağının daha geniş bir alana yayılması kaçınılmaz olacak” dedi.

1098140cookie-checkBuyrun burdan yakın! Sigara yasağı geliyor

CEVAP VER

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.