İngiltere’den Türkiye’ye seyahat edeceklere açıklama

Türkiye’nin Londra Büyükelçiliği, Birleşik Krallık, Güney Afrika Cumhuriyeti, Danimarka ve Brezilya’da bulunan ve Türkiye’ye seyahat edecekler için sosyal medyadan açıklama yaptı.

Londra Büyükelçiliği sosyal medya sayfalarında yer alan sözkonusu duyuruda, Birleşik Krallık’tan Türkiye’ye doğrudan uçuşla seyahat edilmesine yönelik kısıtlamanın devam ettiği hatırlatıldı.

Büyükelçiliğin sosyal medyadaki duyurusu şöyle:

“Birleşik Krallık’tan ülkemize doğrudan uçuşla seyahat edilmesine yönelik kısıtlama devam etmektedir.

Son 10 gün içinde Birleşik Krallık, Güney Afrika Cumhuriyeti, Danimarka ve Brezilya’da bulunan ve Türkiye’ye hava, kara veya deniz yoluyla giriş yapmak isteyen 6 yaş üzerindekilerin son 72 saat içinde yapılmış negatif PCR test sonucu ibraz etmeleri kuralı da sürmektedir.

Öte yandan, Birleşik Krallık ve Danimarka’dan Türkiye’ye gelenler bu defa belirttikleri ikamet adresinde 14 gün karantinaya girecek, Güney Afrika Cumhuriyeti ve Brezilya’dan gelenler ise Valiliklerce belirlenecek yerlerde 14 gün karantina altına alınacaktır. Karantinanın 10. Gününde yapılan PCR testi negatif çıkanların karantinaları sona erecek, testi yapılmayanların karantinaları 14 güne tamamlanacaktır.”

2493060cookie-checkİngiltere’den Türkiye’ye seyahat edeceklere açıklama

CEVAP VER

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.