Büyük düşün!

Büyük düşünce altında neler yatıyor bende onu düşündüm!
 
İktidara geldikleri günden beri büyük düşündüler ve kasalarını doldurdular. Büyük düşündüler, yatırımlarını büyüttüler. Büyük düşündüler, kışın İran’dan gelen doğal gazın inisiyatifini mollalara verdiler. (onların suçu yok gibi ama aynı düşüncenin devamcısıdırlar.)
 
Maliye bakanı yasak inşaat yüzünden yaptığını yıktırdı, sonra yasal düzenleme olduğunda yeniden yaptırdığı villası ile meşhurdur. “Çamlıca için hazırlanan yeni imar planından yararlanan Bakan Unakıtan’a daha fazla yapılaşma olanağı da sağlandı. Unakıtan’ın yıllardır ruhsat alamadığı parsele Üsküdar Belediyesi, Büyükşehir Belediyesi ve 3 No’lu Tabiat Kültür Varlıkları Koruma Bölge Kurulu’nun kararıyla bir değil üç inşaat izni verildi.”
 
Maliye bakanın oğlu gözü açıktır, nerede ne olacağını önceden gördüğü için yatırımını ona göre yapar. Büyük düşünürdür kendisi.
 
Maliye Bakanı Unakıtan’ın oğlu Abdullah Unakıtan, Başbakan Erdoğan’ın Davos’taki tartışmada kullandığı ‘One minute’ lafını, marka olarak tescil ettirmek için Türk Patent Enstitüsü’ne başvurdu
 
Başbakanın oğulları ve kızlarının servetini tartışmak demek, belden aşağıya vurmak olarak algılanır. Üzerinde bir birikimi olmadan bazı insanlar nasıl büyük yatırımların içinde olur, nasıl ortak olur diye soruldun mu, belden aşağıya olur. Sorana ise bir görevli gönder, ister maliyeden olsun, ister başka bir kurumdan! Soracağına ve gündeme getireceğine bin pişman olsun ki, daha sonra soru soranlar ona bakıp ders almaları gerek!
 
Adalet bakanı, görevden uzaklaştırılmış bir belediye başkanına önceden vekaletname vermiş. Vekalet kime verilir, güvendiğin insana! Adalet bakanı demek o kadar çok güveniyor ki, kelepir arsa ya da bine için vekaletname verebiliyor. O adı anılan belediye başkanı çete kurmaktan ve haksız kazançtan dolayı şu andaki durumu nedir?
 
 Tutuklanan belediye başkanın evinden başka bir ilginç belge ortaya çıkmış, şimdiki cumhurbaşkanın eşinin aldığı arazilerin vergi makbuzları çıkmış. Demek ki o belediye başkanına sadece adalet bakanı çok güvenmemiş.
 
Cumhurbaşkanı adı geçince reşit olmayan oğlunun ticari başarısı da göz ardı edilmemesi gereklidir. Teknoloji bilen, teknoloji içinde ticaret yapar!
AKP milletvekilleri Sosyal Güvenlik Yasa Tasarısı görüşülürken kendi önergelerini red oyu vermişler. Adamlar bakmışlar ki muhalefet evet oyu veriyor. Bu muhalefetin önergesidir diye kendi bakanlarının önergesini red oyu vererek önergenin red edilmesine neden olmuşlar.
Belediyelerin ihale verdiği firmalara bakılınca neden büyük düşündükleri ortaya çıkar!
 
TOKİ evleri ve sonuçları ortadadır. TOKİ evlerinin zemin etütleri acaba gerçek anlamda jeoloji mühendisleri tarafından ve bağımsız bir göz ile incelenince acaba ne gibi sonuçlara ulaşırız? Deprem olmadan sonuçları görmek bugünkü teknoloji ile mümkündür, deprem sonrası ise nasıl sonuç ile karşılaşacağımız açıkça ortaya çıkacaktır. Deprem dede (uzmanı) olarak bilinen kişiler şimdi AKP seçim çalışması içinde olması tesadüfi midir?
 
Üzmez olayı, üzmemeye devam ediyor!
 
Büyük düşün ve oyunu ona göre ver!
 
 

http://www.cemoezkan.de
http://cemoezkan.blogcu.com

715270cookie-checkBüyük düşün!

CEVAP VER

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.