Büyük greve yaklaşırken saflar sıklaşıyor

YAKLAŞAN GREVİN ULUSAL BASINDAKİ YANSIMASI

– Observer: Ücretler ve emeklilik konusu sendikalarla hükümet arasındaki havayı bir anda bozdu. Bir emekli ‘zenginler daha zengin, yoksullar daha yoksul olacak. 19. yüzyıla geri gidiyoruz’ diye isyan ediyor. Sendikaların genel grev tehdidi, başbakanın partinin sağ kanat baskısında olduğu döneme rastladı…

– Independent on Sunday: İngiltere’nin en büyük kamu sendikası olan Unison’ın 30 milyon sterlinlik bir grev fonu oluşturdu.
Sendika, önümüzdeki sonbaharda okul, hastane, bakım evi ve belediyelerde dalga dalga grevlere hazırlanıyor.

– Sunday Telegraph: Grev planı akılsızca ve anti-demokratik. Sendika liderlerinin gerçek derdi hükümetle savaş, emeklilik sisteminde reform saedece bir bahane. Grev sendika üyelerinin çoğunun kararı değil çünkü karar yalnızca oylamaya katılanların salt çoğunluğuyla alındı.

– Sunday Times (Dominic Lawson): ‘Emeklilik sisteminde kesinti ya da yıkım; seçim sendikaların’ 1980’li yıllarda bazı sendikalarla adeta ölüm-kalım savaşına giren, eski Muhafazakar Başbakan Margaret Thatcher’ın maliye bakanlarından Nigel Lawson’ın oğlu olan Sunday Times yazarı, İngiltere’nin Yunanistan krizinden ders alması gerektiği kanısında.

837650cookie-checkBüyük greve yaklaşırken saflar sıklaşıyor

CEVAP VER

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.