Büyükelçi eleştiride dozu kaçırdı

ABD’nin Ankara Büyükelçisi Eric Edelman, ABD ile Türkiye’nin ticari ve ekonomik ilişkiler açısından hedeflere ulaşma konusunda başarıya ulaştığının söylenemeyeceğini belirterek, “Bizim ilişkimize karşı, yanlış yönlendiren fikirler ve Amerikan şirketlerini boykot çağrıları, özellikle çirkin başlarını kaldırdıkları zaman ezilmelidirler” dedi.


Edelman, Türk-Amerikan İş Konseyi’nin 20. yılı dolayısıyla düzenlenen Boğaziçi Üniversitesi’ndeki konferansın açılışında yaptığı konuşmada, “Şunu bilmenizi istiyorum, Bush yönetimi BM Genel Sekreteri’nin Kıbrıs’ta çözüm için attığı adımları destekliyor” diye konuştu.


Birkaç hafta içinde Türkiye’den ayrılacağını kaydeden Edelman, son 5 yıllık rakamların ABD-Türkiye ticari ve ekonomik ortaklık ilişkilerinde bir ilerleme kaydedilemediğini gösterdiğini belirteterek, Amerikan şirketlerinin doğrudan yatırımlarının da Türkiye açısından düşük kalmaya devam ettiğini kaydetti.


Bunun nedenlerinin bilindiğini, ABD-Türkiye ekonomik gündeminin 2003 yılından çok farklı olmadığını, bazı konular çözüme ulaştırılırken, bazı yeni konuların da ortaya çıktığını anlatan Edelman, “Ancak temel bazı gerçeklikler aynı olmaya devam etti. Aşırı bir bürokrasi, yolsuzluk, çok fazla memur zihniyeti ve reform ihtiyacı…” dedi. (netgazete)

1021400cookie-checkBüyükelçi eleştiride dozu kaçırdı

CEVAP VER

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.