Büyükelçi’den 19 Mayıs kutlaması

19 Mayıs Atatürk’ü Anma, Gençlik ve Spor Bayramı Mesajı



19 Mayıs 1919’da büyük önder Atatürk’ün Samsun’da bağımsızlık ve özgürlük meşalesini yakmasının 86. yıldönümünü coşkuyla kutlamaktayız.
 
Ulusumuzun hürriyet ve egemenliğinin elinden alınmaya kalkışıldığı bir dönemde Kurtuluş Savaşımızı başlatarak, çok büyük fedakarlıklar pahasına, milli mücadelemizi başarıya ulaştıran şehitlerimize, gazilerimize, Cumhuriyetimizin kurucularına sonsuz minnet hisleriyle doluyuz.


Özgürlüğümüzü, egemenliğimizi ve bugün ulaştığımız düzeyi onlara borçlu olduğumuzu biliyoruz. Ulu önder Atatürk’ün Samsun’da açtığı yolda aynı kararlılıkla ilerliyoruz.


19 Mayıs, milletimizin birlik içinde tek vücut olarak hareket ettiğinde neler başarabileceğinin de somut bir örneği, sembolüdür. Özellikle yurtdışında yaşayan vatandaşlarımızın, soydaşlarımızın birlik, beraberlik ve dayanışma içinde karşı karşıya kaldıkları güçlükleri çok daha kolay aşabilecekleri açıktır. 19 Mayıs bu açıdan bilhassa genç nesil için önemli mesajlar taşımaktadır.


İngiltere’deki tüm vatandaşlarımızın, Kıbrıslı Türk kardeşlerimizin bu mutlu bayramını kutluyor, bu vesileyle bize bu günleri gösteren gazi ve şehitlerimizi bir kez daha şükranla anıyoruz.

780870cookie-checkBüyükelçi’den 19 Mayıs kutlaması

CEVAP VER

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.