Büyükelçi’den 29 Ekim mesajı

Büyükelçi Ünal Çeviköz’ün Londra’daki Türk toplumuna yönelik 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı mesajı şöyle:

“İngiltere’deki Türk toplumunun değerli mensupları,

Büyük Atatürk’ün öncülüğünde siyasal, toplumsal ve kültürel alanda bir yenilenme, kalkınma, modernleşme ve aydınlanma projesi olan Türkiye Cumhuriyeti’nin ilanının 88’inci yıldönümünü büyük gururla kutlamaktayız.

Çok yakın bir süre önce, terör örgütünün saldırısı sonucu güvenlik kuvvetleri mensuplarının şehit edilmesi ve ardından yaşanan deprem felaketi nedeniyle birçok vatandaşımızın hayatını kaybetmesi bizleri büyük üzüntüye boğdu. Milletçe bu acı olayların burukluğunu yaşıyoruz. Bu vesileyle hepinize başsağlığı diliyorum. Ancak, şunu unutmayalım ki, her türlü zorluğun üstesinden gelmenin yolu, birlik ve beraberlik içinde hareket etmekten geçmektedir.

Ülkemizin bugün vatandaşlarının hayat standartlarını yükseltirken aynı zamanda uluslararası toplumun saygıdeğer bir üyesi haline gelmiş olması, şüphesiz Türk Milletinin eşi görülmemiş fedakarlıkları sayesinde kazanılan Kurtuluş Savaşı ve ardından kurulan Cumhuriyetimizin eseridir. Türkiye Cumhuriyeti laik, demokratik, çağdaş yapısı ve güçlü ekonomisiyle önemli atılımlar gerçekleştirmeye, diğer birçok ülkeye ilham kaynağı olmaya devam edecek ve Atatürk ilke ve inkılaplarının yol göstericiliğinde başarılarına yenilerini ekleyecektir.

Bu süreçte yurtdışında yaşayan vatandaşlarımız ve soydaşlarımız her zaman Cumhuriyetimizin itici güçleri arasında yer almıştır. İngiltere Türk toplumunun değerli mensuplarının çok kültürlü İngiliz toplumuna siyasi, ekonomik ve kültürel alanda önemli katkılarda bulunduklarını görmekten mutluluk ve gurur duyuyorum. Vatandaşlarımız ve soydaşlarımızın bu ülkede elde ettikleri başarılar İngiltere ve Türk halkları arasındaki ilişkilerin sağlamlaşması ve ülkemizin Avrupa’daki konumunun daha da güçlenmesi açısından büyük önem taşımaktadır. İngiltere’deki Türk toplumu üyelerinin aralarındaki dayanışmayı güçlendirmeye devam edeceklerine ve gururla temsil ettikleri Cumhuriyet Türkiye’sinin evlatları olarak layık oldukları konumu daha da sağlamlaştıracaklarına eminim.

Bu vesileyle Cumhuriyetimizin kurucusu Ulu Önder Atatürk’ü, kahraman silah arkadaşlarını, vatan uğruna canlarını feda eden aziz şehitlerimizi ve gazilerimizi hepimizin adına minnet ve saygıyla anıyorum.

İngiltere’deki vatandaşlarımız ve soydaşlarımızın Cumhuriyet Bayramını kutluyor, saygılarımı, sevgilerimi ve en iyi dileklerimi sunuyorum.”

839060cookie-checkBüyükelçi’den 29 Ekim mesajı

CEVAP VER

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.