Böyle Buyurdu Hayrüş

Çılgın olduğu kadar yılgın, kurnaz ve de şaşkın Türkleri bir Türk’ün kaleminden okumak hiç bu kadar eğlenceli olmamıştı…


Erkeklerin akılları fikirleri Safinaz’ın hızla belirginleşen bölgelerindeydi. Ona hastaydılar ve Safinaz onların hastalıklarına ilaç olabilirdi. Fakat ilacın yan etkisi olan Hayrüş, önlerinde katı defans yapıyor, gözünden sakındığı Safinaz’ı erkeklerin ulaşamayacağı serin yerlerde muhafaza ediyordu. Edecekti tabii, kızını (niçe) erkekler istemişti de vermemişti!


KİTAP İÇİN NE DEDİLER


Zeki Alasya: “Yıllar geçti Cumhuriyet’i kuralı, yeni yeni tebessüm etmeyi becerebiliyoruz. Ama umutluyum, yakında yeniden öğreneceğiz gülmeyi. Eline sağlık Ali Erdoğan, beynine sağlık ve kalemine kuvvet!..”


Yalçın Pekşen: “Ali Erdoğan, Zeki-Metinvari bir kıvraklıkla yaşadığımız günlerin hakkını veriyor.”


Hasan Pulur: “Hiciv kalmadı, mizah kalmadı, toplumda hoşgörü kalmadı derken, hata ettiğimizi anladık; böyle genel yargılar her zaman aldatıcı oluyor. Ali Erdoğan bir hiciv kitabı çıkarmış…”


KİTABIN KÜNYESİ 


Yazar: Ali Erdoğan
Çizimler: İsmail Gülgeç
13.5 x 21cm / 136 sayfa
Yayınevi: İyi İnsanlar Yayınevi



ALİ ERDOĞAN KİMDİR


1964 Ankara doğumludur. 1983’te Ankara Halk Tiyatrosu’nda, 1987’de Nokta Tiyatrosu’nda, 1991’de Devekuşu Kabare Tiyatrosu’nda yirmiden fazla oyunda rol aldı. 2001’de Kabare Dev Aynası’nı kurarak kendi kaleme aldığı İlişkime İlişme, Sansasyonun Kadar Konuş, Tıpkısının Aynası oyunlarını sergiledi. Külahıma Anlat adlı tek kişilik gösterisini sahnelemeye devam ediyor. TV için kaleme aldığı diziler arasında öne çıkanlar: Hastane, Yasemince, Başka İstanbul Yok, Bizden Söylemesi vs.

1056270cookie-checkBöyle Buyurdu Hayrüş

CEVAP VER

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.