‘ByLock’u 215 bin kullanan var’

Eski TBMM Başkanı ve AK Parti Karabük Milletvekili Mehmet Ali Şahin, “215 bin ‘ByLock’ sistemi kullanıcısı var. Şu ana kadar 170 bin civarında tespit edildi” dedi.

Eski TBMM Başkanı ve AK Parti Karabük Milletvekili Mehmet Ali Şahin, partisinin Karabük İl Başkanlığı tarafından Kültür Merkezi’nde düzenlenen Genişletilmiş Danışma Kurulu Toplantısı’nda konuşma yaptı.

Şahin, Fetullahçı Terör Örgütü’nün (FETÖ) şifreli yazışma uygulaması “ByLock” ile ilgili değerlendirmede bulundu.

Şahin, “İstihbarat teşkilatımızın elde ettiği verilere göre 215 bin ‘ByLock’ sistemi kullanıcısı var. Şu ana kadar 170 bin civarında tespit edildi. Dün Konya’da ‘ByLock’ kullanan yargı mensuplarının tespitiyle görevli bir savcı, en hızlı ‘ByLock’culardan çıktı ve şu anda gözaltında.Kimin ne olduğunu kolay kolay bilemiyorsunuz” dedi.

Kendisine, açığa alınmış, memuriyetten atılmış hemşehrilerinin geldiğini, mağdur oldukları yönünde mektuplar aldıklarını anlatan ve bunlardan örnekler veren Şahin, “Kararname ile memuriyetten atılmış. Milli Eğitim Bakanlığı’nda bir memur. Bana mektupta ‘Bu lanet olası terör örgütüyle ne ilgim olabilir ki’ diyor. Hakaretler ederek ‘hiç ilgim yok, mağdur oldum’ diye mektup yazmış” diye konuştu.

Bu kişinin Kastamonu Valiliğine verdiği dilekçeyi de mektubun içine koyduğunu ve burada Memur-Sen’e bağlı Eğitim-Sen üyesiyken 19 Şubat 2014’te bazı arkadaşların söylemiyle Aktif-Sen adlı sendikaya üye olduğunu yazdığını aktaran Şahin, şu değerlendirmeyi yaptı:

“Dilekçede saf saf yazmış. 18 Temmuz 2016’da Aktif-Sen’den ayrılmış. Darbe girişiminden 3 gün sonra. Tabii sonra da memuriyetten atılmış. Sen 20 yıldır memur olduğunu söylüyorsun. Bu Aktif-Sen’in ne olduğunu bilmiyor musun Hükümet bu yapıya karşı mücadeleye başladı. Bunları duymadın mı arkadaş sen Ne yapabilirim ben Hak etmişsin kardeşim. Bile bile bu örgütün sendikasına kayıt olmuşsun. Darbe girişimi başarılı olsaydı, belki şimdi sende bizim ensemizde boza pişirecektin, çakallar gibi ortada dolaşacaktın. Kimi kandırıyorsun sen?”

FETÖ’nün elemanlarına “imam” dendiğini ve buna itirazı olduğunu vurgulayan Şahin, “İmamlık bizim inancımızda çok saygın bir meslektir. Ben eski imamım. Ama bu terör örgütünün imamı değilim. Bu FETÖ elemanlarının ‘imam’diye tabir edilmesini doğru bulmuyorum. Bunlara başka bir isim vermek lazım” diye konuştu.

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’nu eleştiren Mehmet Ali Şahin, “Bir milyon mağdur var diyor. Bu darbe girişimi sebebiyle tespit edilen FETÖ’ye mensup olanların aileleriyle birlikte 1 milyon olacağını tahmin ediyor. Sayın Kılıçdaroğlu bunların oylarına talip” dedi.

Şahin, şöyle konuştu: “Kendisine hiçbir hayrı olmayacaktır. Önümüzdeki günlerde Amerika’da Washington Post, New York Times gazetelerinde FETÖ liderinin Sayın Kılıçdaroğlu’na teşekkür mektubu çıkarsa hiç şaşırmayın. Çünkü sadece FETÖ’ye yarıyor bu mağduriyet edebiyatı. Onları memnun ediyor.”

2018490cookie-check‘ByLock’u 215 bin kullanan var’

CEVAP VER

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.