BİZİM MAHALLE’DEN KISA KISA…


İslington’da Türkçe broşür hizmeti…

İslinton Belediyesi internet sitesi www.islington.gov.uk’de belediye hizmetlerinin Türkçe de içinde olmak üzere farklı dillerde anlatılıdğı broşürlerin istenilebileceği ya da telefonla bilgi alınabileceği belirtildi.

Türkçe konuşan toplum üyelerinin vergi ödeme yönteminden çocuklara sunulan servislere kadar her türlü Türkçe bilgi için 020 7527 2000’i aramaları ya da [email protected] adresine mesaj göndermeleri istendi.

***

“Enerji doktorunu çağırın, tasarruf edin”

İslington sakinleri evlerindeki enerji kullanımının ne kadar yeşilci olup olmadığını ücretsiz olarak öğrenebilecekler… Küresel ısınmaya neden olan atmkosfere istenmeyen gaz salınımını engel olmak için kurulan Enerji Doktoru “Energy Doctors” evleri ziyaret ederek enerji tasarrflu ampulleri ve yeşilci radyotörleri tanıtıyor.

Belediye’nin Çevre’den Sorumlu Meclis Üyesi Greg Foxsmith, İSlington’da yaşayanların Enerji Doktoru sayesinde hem enerji faturalarını düşürme hem de çevreye katkıda bulunma fırsatı bulacaklarını söyledi.

Enerji Doktorları’na ücretsiz telefon 0800 953 1221’den ulaşılabilecek.

***

Hornsey Road Children’s Centre’e övgü

İlk eğitimden sorumlu kurum Ofsted, “Hornsey Road Children’s Centre”e çocuklara bakım ve güven aşılamada başarılı bularak ödüllendirdi.

Kurumun 5 yaş altı bölüm sorumlusu Deborah Kaplinsky, gelecek kuşakların eğitimdeki ilk adımlarını sağlam atarak kendilerine güvenli, yetenekli ve dil becerileri gelişkin yetişmeleri çok önemlidir. Çocuklara bu olanakların Hornsey Road Children’s Centre’de başarıyla sunulması sevindirici” dedi.

İslington Belediyesi Meclis Üyesi Paula Belford da “Hornsey Road Children’s Centre”i ziyareti sırasında gördüklerinden çok memnun olduğunu belirterek Centre’in yeni binasının aileleri ve çocuklara çok daha iyi kucakladığını söyledi.

***

Savaşta yaşamını yitirenler anıldı

İslington Belediyesi’nde 11 Kasım Savaş Yitikleri Günü’nde (Remembrance) yapılan törende saygı duruşunda bulunuldu ve yapılan törenle savaşlarda yaşamını yitirenler saygıyla anıldı.

İslington Belediye SÖzcüsü Terry Stacy, bu anlamlı haftada İslington Green ve East Finchley Mezarlığında süren törenlerde katılımın youn olmasından duyduğu memnuniyeti belirtti.

İkinci Dünya Savaşı döneminde Eylül 1940 ve Mayıs 1941 arası Alman bombardımanı sırasında bini İslington bölgesinde olmak üzere 43 bin Londralı sivil yaşamını yitirmişti.


Hackney’de bilgilendirme toplantısı

Hackney Belediye Meclis Üyesi Gülay İçöz, her ayın ilk pazertesi günü Belediye’de düzenleyeceği toplantıda İngilizce bilmeyen Türk ve Kürtlere çeşitli sosyal alanlarda bilgiler verecek ve halkın şikayetlerini dinleyecek…

***

“Çetelere karşı bütün toplum birleşmeli”

Hackney Mare Street’te 2004 yılında öldürülen 16 yaşındaki oğlunun aadına kurduğu Robert Levy Vakfı’nın başkanı Ian Levy, bölgedeki etnik toplumlarının çete çatışmalarına karşı biraraya gelerek karşı durması gerektiğini söyledi.

Baba Levy, “Çeteleşme ve şiddet olaylarının artması bölygede alarm niteliğindedir. Farklı etnik toplumlar biraraya gelerek çözüm üretmelidir…” dedi.

Öte yandan Hackney Milletvekili Meg Hiller de gençler arasındaki çetüeleşme ve şiddetin çok üzücü olduğunu vurgulayarak herkesin polisle eşgüdümlü çalışması gerektiğini dile getirdi.

***

İki katlı 38’ler geri döndü

Hackney – Victoria hattında çalışan toplu ulaşım aracı 38 numaralı uzun otobüsler, Oyster kartlarının kontrolunda zorluk yaşandığı gerekçesiyle yerini iki katlı otobüslere bırakacak…

Transport of London’dan yapılan açıklamada uzun otobüslerin sık bisiklet kazalarına da neden olduğu belirtilerek yeni otobüslerin en kısa zamanda ulaşım hizmetine sokulacağı bildirildi.

Haringey’de girişimci haftası

Haringey Belediyesi, 16-22 Kasım arasında işsizliği azaltmak, genç girişimcileri teşvik etmek ve küçük işletmeleri desteklemek amacıyla Küresel Girişimciler Haftası (Global Entrepreneurship Week) düzenliyor.

Belediye’den yapılan açıklamada hafta ile ilgili ayrıntılı bilginin www.smallbusinessnetwork.biz adresinden alınabileceği belirtildi.

Haftayla ilgili 20 Kasım günü Wood Green Central Library’de “evde çalışarak para kazanmak” konulu bir toplantı da düzenlenecek…

826900cookie-checkBİZİM MAHALLE’DEN KISA KISA…

CEVAP VER

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.