Caferi: Saldırı halkı birleştirdi

Başbakan Tayyip Erdoğan ile görüşen Irak Başbakanı Caferi, Türkiye’nin Irak’a gösterdiği ilgiye teşekkür etti.


2006’nın siyasi sürecin başarıya ulaşacağı bir yıl olması dileğinde bulunan Caferi, şunları söyledi:


”Geçtiğimiz günlerde Irak’ın tanıklık ettiği çok üzücü olaylar maksatlı terör faaliyetleridir. Irak’ın dışından, Irak’taki süreci hazmedemeyenler, Irak’ın düşmanları, güvensizlik ortamının devam etmesine zemin hazırlamak maksadıyla zararlı faaliyetlerde bulunmuşlardır. Türbelere yönelik üzücü olaylar olmuştur. Ancak bu olaylar halkın birleşmesine, tek yumruk olmasına yol açmıştır.”


Caferi, Irak’taki olayların, hükümetin çalışmasını ve siyasi sürecin başarıya ulaşması için gösterilen gayretleri olumsuz yönde etkileyemeyeceğini bildirdi.


ERDOĞAN: HİÇ BİR SÜNNİ TÜRBEYE SALDIRMAZ


Erdoğan, görüşmenin ardından yaptığı açıklamada, Irak’ta seçimi gölgelemek isteyen bir sürecin görüldüğünü söyledi.


Terör odaklarının atmış olduğu bu adımın Irak’ta bir mezhep çatışması olarak gösterilmek istendiğini kaydeden Erdoğan, ”Hiçbir Sünni kalkıp da Ehlibeyt Türbesi’ni bombalama girişiminde bulunmaz. Bu mümkün gözükmüyor”dedi.


Irak’a komşu ülkelerin başlattığı sürecin hızlandırılması gerektiğini belirten Erdoğan, Irak Başbakanı Caferi’nin de bu sürece çok olumlu baktığını söyledi.


”IRAK’A YÖNELİK ÇABALARI DESTEKLİYORUZ”


ABD’nin Ankara Büyükelçisi Ross Wilson, Türkiye’nin Irak’la ilişkisine yönelik olarak, Türkiye’nin daha iyi bir gelecek oluşturulması için Irak halkına yardım ettiğini, özellikle Irak’taki siyasi sürece bütün etnik grupların ve mezheplerin geniş katılımını teşvik yolunda önemli bir rol üstlendiğini ve geniş tabanlı bir ulusal birlik hükümeti kurulmasını kolaylaştırmak için çalıştığını kaydetti.

1028540cookie-checkCaferi: Saldırı halkı birleştirdi

CEVAP VER

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.