Öcalan: CHP katılmazsa kendini bitirir

BDP Eşbaşkanı Gültan Kışanak, TBMM Grup Toplantısı’nda yaptığı açıklamada CHP’ye çözüm sürecine katılma çağrısında bulundu.

BDP’den CHP’ye yönelen bu çağrının arkasında, Pazar günü İmralı’da Abdullah Öcalan ile yapılan görüşme var.

Edinilen bilgiye göre; Öcalan, görüşme sırasında heyete “CHP bu sürece katkı sunmazsa, dışında kalırsa kendisini bitirir” dedi.

Son İmralı görüşmelerin ayrıntılarını heyette yer alan BDP Grupbaşkanvekili Pervin Buldan, Özgür Gündem gazetesine anlattı.

Buldan, görüşmede Abdullah Öcalan’ın “Meclis’te kurulan komisyona CHP’nin mutlaka milletvekili vermesi gerekiyor” dediğini aktardı.

Buldan, çözüm sürecinin devlet ile Öcalan tarafından yürütüldüğüne işaret etti. Buldan, Öcalan’ın üç aşamalı bir yol haritasından bahsettiğini ifade etti.

BDP Grup Başkanvekili Buldan, “Birinci aşamada daha çok komisyonların kurulması, hem akil insanlar komisyonu hem de Meclis bünyesinde kurulacak olan komisyon ve bir de geri çekilme meselesi var. Bu komisyonlar zaten kuruldu” dedi.

Pervin Buldan, Terörle Mücadele Kanunu’nun kaldırılması ve Ceza Kanunu’nda bazı değişikliklerin yapılması gerektiğine de vurgu yaptı.

Buldan, “Seçim Yasası, barajın indirilmesi, yol temizliği gibi bütün meseleler, ikinci aşamada yani geri çekilme süreci tamamlandıktan sonra konuşulabilecek konular” diye konuştu.

Öte yandan, Öcalan’ın KCK yönetimine yazdığı mektup da yola çıktı.

Mektubu götüren heyette BDP Eşbaşkanı Gültan Kışanak, Grup Başkanvekili Pervin Buldan ile İstanbul Milletvekili Sırrı Süreyya Önder bulunuyor.

1379510cookie-checkÖcalan: CHP katılmazsa kendini bitirir

CEVAP VER

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.