Öcalan, DTP’lilere kızdı

Öcalan, “Çözüm olmazsa, ayrılığı konuşuruz” diyen DTP Milletvekili Aysel Tuğluk’u isim vermeden eleştirerek, “Bu DTP’liler de bazen ne konuştuklarını bilmiyorlar. Bir taraf diyor ‘aman bölündük, bölecekler bizi’ öbür taraf da diyor ki ‘ayrılma, bölünme tartışılır’. İkisi de değil. Benim sunduğum çözüm, Türkiye’nin uzun vadeli geleceğini kazanma projesidir” dedi.

ANF’nin haberine göre; Öcalan, avukatlarıyla yaptığı görüşmede, “demokratik açılım” konusunda hükümetin adım atmaması halinde ‘olabilecekleri’ şöyle sıraladı: “PKK’yı tanırım. Kendilerini iyi savunurlar. Ancak PKK’nın da beklemediği gelişmeler olabilir. AKP bu sorunun çözümüne ilişkin ciddi adımlar atmazsa diğer hükümetler gibi üç beş ayda dağılır. Zaten CHP ve MHP’nin de istediği budur. Demokratik çözüm gelişmezse Türkiye 1990’larda, 2005’te ortaya çıkan savaştan çok daha yüksek seviyede bir savaşla yüz yüze kalabilir. PKK’ya katılımlar çoğalmıştır. Bunlar kendilerini orada iyi eğitiyorlar, hazırlıyorlar, eğer çözüm gelişmezse PKK tarafında önü alınamaz patlamalar gelişebilir.”

‘Bütünlük sorunu değil’

Öcalan, sürecin önünün kesilmesi halinde “ayrılığı gündeme getirebileceklerini” belirten DTP’li Tuğluk’u isim vermeden eleştirerek, “Kürtlerin sorunu hayati bir sorundur. Ayrıca Türkiye’nin sorunu, Türkiye’nin bütünlüğü sorunu değildir. Bu DTP’liler de bazen ne konuştuklarını bilmiyorlar. Bir taraf diyor ‘aman bölündük, bölecekler bizi’ öbür taraf da diyor ki ‘ayrılma, bölünme tartışılır’. Hayır böyle değil, ikisi de değil. Benim sunduğum çözüm, Türkiye’nin uzun vadeli geleceğini kazanma projesidir. Sayın Erdoğan’dan rica ediyorum. Bizim bu sorunun çözümünde engel olma durumumuz olmaz. Tam tersi elimizden gelen desteği vereceğimizi belirtiyoruz” dedi.

6 başlıkta çözüm

Öcalan, kendisinin ‘yol haritasında’ 6 başlık altında çözüm önerileri sunduğunu belirterek şöyle devam etti:

“Birincisi giriş kısmı, ilkeler yer alır. Diğerleri Türkiye’de yapılacaklar, Kürdistan’da yapılacaklar ve sonuç kısmıdır. Geçen hafta yol haritasına ilişkin 9 ilke belirtmiştim. 10. ilke de var. Bu Demokratik Anayasa ilkesidir. Türkiye’nin en temel sorunları demokratik bir anayasayla çözülebilir. Hayati önemdedir. Aynı zamanda bu sorunun çözümü için, Türkiye’nin demokratikleştirilmesi, Kürdistan’da sorunun çözümü başlıklı bölümde 3 çözüm modelinden bahsettim. Yine 3 maddelik bir eylem planı var yol haritasında.”

1217280cookie-checkÖcalan, DTP’lilere kızdı

CEVAP VER

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.