Öcalan: Tarihi bir süreç yaşıyoruz

İkinci İmralı ziyareti gerçekleştirildi.

BDP Grup Başkanvekili Pervin Buldan, İstanbul Milletvekili Sırrı Süreyya Önder ve Diyarbakır Milletvekili Altan Tan’ın sabah saatlerinde başladığı ziyaret az önce sona erdi.

İmralı dönüşü kameralar karşısına geçen heyet adına Pervin Buldan bir açıklama yaptı.

Açıklamaya göre Öcalan ziyaret sırasında şunları söyledi:

“Önce basına, emeklerine duyduğum saygıdan dolayı selamlarımı iletiyorum. Bu görüşme tarihi bir adımdır, tarihi bir süreç yaşıyoruz. Bütün taraflar bu süreçte çok dikkatli ve duyarlı olmalıdır. Devletin ve PKK’nın elinde tutsaklar var. PKK elindeki tutsaklara iyi davranmalı. Umarım en kısa zamanda ailelerine kavuşurlar.”

Pervin Buldan, ziyaretle ilgili detaylı açıklamanın eşbaşkanlar tarafından ‘zamanı gelince’ yapılacağını söyledi.

Heyet, basın mensuplarının sorularını yanıtlamadan toplantıyı sonlandırdı.

MECLİS ARACIYLA GELDİLER

BDP heyeti, İmralı Adası’na hareket edecekleri Ataköy’e, Buldan’a tahsis edilen TBMM’ye ait kırmızı ”030” plakalı araçla geldi. Heyet, daha sonra Abdullah Öcalan ile görüşmek için Kıyı Emniyeti Genel Müdürlüğü’ne ait ”Emniyet-4” isimli tekneyle İmralı Adası’na hareket etti.

ÖCALAN’A KALEM VE TESPİH

Heyet yanında Öcalan’a bazı hediyeler de götürdü. Pervin Buldan, Abdullah Öcalan’a bir kalem ve bir tespih aldığını söylemişti. Pervin Buldan, hediyesinin bulunduğu dolmakalemleri ile tanınan kırtasiye dükkanının karton paketi ile kendilerini İmralı’ya götürecek tekneye bindi. Sırrı Süreyya Önder ise Öcalan’a AB üyesi ülkelerin anayasalarını karşılaştırmalı olarak ele alan bir kitap ile TBMM Darbeleri Araştırma Komisyonu’nun raporunu götürdü.

İLK ZİYARET OCAK’TAYDI

3 Ocak 2013’te İmralı görüşmelerinde yeni bir sayfa açılmış, MİT ve avukatların yanı sıra Mardin Bağımsız Milletvekili Ahmet Türk ve BDP Batman Milletvekili Ayla Akat Ata İmralı’ya giderek Abdullah Öcalan ile görüşmüştü.

1374400cookie-checkÖcalan: Tarihi bir süreç yaşıyoruz

CEVAP VER

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.