‘Öcalan Yunanistan’ı mahkemeye verecek’

Atina’da yayımlanan Ethnos gazetesi, Öcalan’ın, avukatları aracılığıyla tanınmış avukat Yianni Rahiotis ile temasa geçtiğini, Rahiotis’in de Türkiye’nin Atina Büyükelçiliği aracılığıyla İmralı’da bulunan hükümlüyle görüşmek üzere Ankara’dan izin istediğini yazdı.


Gazete, “güvenilir kaynaklara” dayandırdığı haberinde, “Türk Hükümetinin, Atina’ya yakın bir zamanda Yunan avukata İmralı’ya gitmesi için izin vereceğini bildirdiğini, bu çerçevede Rahiotis’in, Yunan ve Avrupa mahkemelerine dava açma sürecini başlatacağını” yazdı.


Ethnos, açılacak davada, “Ya Yunanistan’ın Öcalan’ın tutuklanmaması için yapması gerekenleri yapmadığını veya daha da kötüsü Atina’nın, Öcalan’ın Türk gizli servislerine teslim edilmesi için sahne arkasında çalıştığının iddia edileceğini” kaydetti.


Yunanistan Başbakanı Kostas Karamanlis’in Türkiye’ye yapacağı ziyaret öncesi Ankara’nın Öcalan’a Yunanistan aleyhine dava açmasına izin verdiğini savunan Ethnos, bu yaklaşımın Türk-Yunan ilişkilerindeki eski yaraların açılmasına neden olduğunu iddia etti.

1054150cookie-check‘Öcalan Yunanistan’ı mahkemeye verecek’

CEVAP VER

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.