‘Öcalan’a ev hapsi’ iddiası

Sol Haber Portalı’nın Lübnan’dan yayın yapan Es Sefir gazetesinde yazan Muhammed Ballut’a dayandırdığı habere göre, Menbic operasyonu başlamadan önce, ABD’li, Türk ve SDF’li yetkililer İncirlik Üssü’nde bir araya geldi.

ABD’nin Türkiye’yi, Abdullah Öcalan’ı ev hapsine çıkartmaya, “Öcalan’ın Kürt şahsiyetleriyle görüşmesine ve Kürt sorununda müzakerelerin yeniden başlamasına” ikna ettiği iddia edildi.

Menbic operasyonunun “Suriye’nin çehresini değiştirebileceğini” belirten Ballut, operasyonun ABD’nin, Türkiye’nin Kürtlerin ve bir ölçüde Rusya’nın anlaşmasıyla gerçekleştiğini iddia etti.

Ballut’un Arap kaynaklara dayanarak ortaya attığı iddiaya göre, Menbic kararı aslında SDF Tışrin Barajı’nı ele geçirildiğinde alınmış, ancak Türkiye’nin “IŞİD’i biz temizleyelim” önerisi nedeniyle bekletilmişti.

ABD BEKLEMEK İSTEMEDİ

ABD Merkez Komutanlığı Generali General Joseph Votel’in 21 Mayıs’ta Kobani’ye yaptığı ziyaretten sonra Türkiye’ye gelerek görüşmeler yaptığını hatırlatan Ballut, generalin burada Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ile görüştüğünü ileri sürdü.

1490100cookie-check‘Öcalan’a ev hapsi’ iddiası

CEVAP VER

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.