Öcalan’dan ateşkes çağrısı

Demokratik Toplum Partisi Genel Başkanı Ahmet Türk’ün PKK’ya ateşkes çağrısında bulunması ve Irak Cumhurbaşkanı Celal Talabani’nin terör örgütü yöneticileri ile görüştüğünü, birkaç gün içerisinde ateşkes ilan edeceklerini açıklamasından sonra İmralı adasında ömür boyu hapis cezasını çeken Abdullah Öcalan da PKK’ye ‘Ateşkes çağrısı’ yaptı.


Öcalan, çarşamba günü kendisiyle görüşen ‘Asrın Hukuk Bürosu’ avukatları aracılığıyla ‘Basına ve kamuoyuna’ başlıklı açıklama yaptı. Avukatlarının bürosundan gazetelere fakslanan iki sayfalık Öcalan imzalı açıklamada, 1993 yılından bu yana Kürt sorununa şiddet dışı barışçıl ve demokratik çözümüne katkıda bulunmak istediklerini ve 4 kez tek taraflı ateşkes ilan ettiklerini öne sürdü.


Silahların susması ile demokratik diyalog yolunun açılacağını, silahları gömme zamanı geldiğini söyleyen Öcalan, ateşkes sürecinin başlatılmasını isterken, bu dönemde provokasyonlar olabileceğini, imha amaçlı üzerlerine gelinmedikçe PKK’lıların silah kullanmayacağını ileri sürdü.


Ateşkes sürecinde her kesimin görüşlerini açıklamasını, AB ve ABD’nin de çözüme destek vermesini beklediğini söyleyen Öcalan, bu sürecin boşa harcanmamasını istedi. Öcalan, güvenlik güçlerinin operasyonlarını durdurmasını isterken de “Bu son şansımız olabilir. Eğer bu süreç de doğru ve samimi bir şekilde işlemezse artık geri dönülemez bir noktaya gelinir. Bir sonuç elde edilmezse, bundan sonra ne ben bir çağrı yapabilir, o gücü kendimde bulabilirim ne de PKK beni dinler” ifadesini kullandı. (DHA)

1033950cookie-checkÖcalan’dan ateşkes çağrısı

CEVAP VER

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.