Öcalan’ın avukatlarından görüş protestosu

Öcalan’ın avukatlarından Doğan Erbaş ile Fırat Aydınkaya, Asrın Hukuk Bürosu adına düzenledikleri basın toplantısında, AİHM’in Öcalan hakkındaki kararı ve bu kararın ardından 1 Haziran 2005 tarihinde yapılan ilk avukat görüşmesine ilişkin açıklamalarda bulundular.


Avukatlardan Doğan Erbaş, AİHM’in kararının ardından siyasiler de dahil olmak üzere birçok çevrenin adeta kendini yargı organları yerine koyarak peşin hüküm verdiğini ve bu tartışmaların hukuki süreci gölgelediğini iddia etti.


Karardan sonra Öcalan ile yapılan ilk avukat görüşmesinin yeni yasal düzenlemelere dayanılarak, ses alıcı bir cihazla kaydedildiğini belirten Erbaş, ”Bu koşullar altında bundan sonra bu şekilde devam edecek avukat görüşmelerinin her bakımdan savunma görevini ortadan kaldıracak olması nedeniyle müvekkilimizin de talebiyle, mevcut düzenlemeler devam ettiği sürece avukat görüşmelerine gitmeyeceğimizi belirtmek istiyoruz” dedi.


Avukat Aydınkaya da bir soru üzerine, mevcut yasal düzenlemelerin Öcalan’ın yeniden yargılanmasının önünü tamamen kapattığını söyledi.

1021620cookie-checkÖcalan’ın avukatlarından görüş protestosu

CEVAP VER

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.