Öcalan’ın kitabına milletvekilli tanıtım

Ulusal Gazeteciler Sendikası’nda (National Union of Journalism – NUJ) yapılan tanıtıma Lord Rea, Türkiye’den Kürt avukat İbrahim Bilmez, yayıncı Pluto Press Editörü Roger van Zwanenberg, Almanya’da Öcalan’a Özgürlük Kampanyası’ndan Reimar Heider, Kürdistan’a Barış Kampanyası’ndan Alex Fitch ve Türkiye’de Kürt Soykırımı kitabın yazarı Desmond Fernandes konuşmacı olarak katıldı. Ayrıca İngiltere’de faaliyet gösteren İngiltere Kürt Dernekleri Federasyonu üyesi dernekler ile yerli ve yabancı basından oluşan yaklaşık 50 konuk yer aldı.


Llwyd yaptığı kısa konuşmada, Öcalan’ın kitabını henüz okumamasına karşın, önemli bir vizyon sunduğuna inandığını belirtti. AİHM’in Öcalan’ın adil yargılmadığı kararını desteklediğini vurgulayan milletvekili, “Ben de Kürtler gibi Galler Ülkesi gibi küçük bir ulustan geliyorum. Kendi dilimizi ve kültürümüzü sürdürmek istiyoruz. Bütün ulusların kendi kaderlerini tayin hakkı olduğuna inanıyorum” dedi.


Yayıncı Roger van Zwanenberg da kitabın arka kapağında yazdığı gibi “Dünyanın en ünlü devrimci mahkumunun hapisane yazıları”nı yayınlamaktan mutlu olduğunu belirtti. Roger van Zwanenberg İngilizce olarak 2 bin basan kitabın bütün İngilizce konuşan ülkelerin yanısıra Türkiye’ye de dağıtılacağını söyledi.  Radikal kitaplar bastıklarını vurgulayan yayıncı, kitabın uluslararası platformda da çok tartışma yaratacağına inandığını sözlerine ekledi.


AVUKATI: ÇÖZÜM ÖNERİYOR


Öcalan’ın avukatlarından İbrahim Bilmez de Türkiye’de mahkumların kitap yazma hakları olmasına karşın Öcalan’a bu hakkın tanınmadığını ve yalnızca zor şartlarda kaleme alınan savunma notlarının kitaplaştırılabildiğini öne sürdü. Bu açıdan Öcalan’ın yeniden yargılanmasının önemli olduğunu vurgulayan avukat Bilmez, kitabın içeri konusunda da şunları söyledi:


“Müvekkilimize göre batı uygarlığının kökeni Sümerlere kadar uzanıyor. Öcalan Ortadoğu’daki bu medeniyet birikimini ortaya çıkararak Oryantalist bakış açısını aşmaya çalışmış.  Aynı zamanda Ortadoğu sorununa da alternatif bakış açısı sunuyor. Kitapta din, kadın, birey-toplum ilişkisi, hukuk, özgürlük ve demokrasi analizleri de yapılıyor… Kadın mücadelesi sınıf temelli mücadelenin üstünde ayrı olarak ele alınıyor… Ayrıca Kürt ve Ortadoğu sorununa karşı çözüm önerileri de yer alıyor…”



CEZAEVİ NOTLARI


Abdullah Öcalan’ın gözlemci eşliğinde avukatlarıyla 15 günde bir yaptığı görüşmelerde avukatlarına verdiği notlar, Klaus Happel tarafından İngilizce’ye çevrilerek 2007’nin ilk günlerinde basıldı.


Öcalan’ın “Sümer Rahip Devletinden Demokratik Uygarlığa” adlı bir önceki kitabı da ilk kez Tahran’da 2005 ortalarında yayımlanmış fakat Türkiye’nin girişimleri sonrasında kitap toplatılmıştı. Öcalan’in tutuklanmadan önce de kaleme alınan konuşmalarından derlenmiş 20’ye yakın kitabı bulunuyor.
 

799740cookie-checkÖcalan’ın kitabına milletvekilli tanıtım

CEVAP VER

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.