Öcalan’ın kitabına milletvekilli tanıtım

İngiltere’de faaliyet gösteren Kürt Dernekleri Federasyonu’nunda yapılan çağrıda kitap tanıtımının Ulusal Gazeteciler Sendikası’nın (National Union of Journalism – NUJ), Kings Cross’daki merkezinde İşçi Partisi milletvekili Elfyn Llwyd başkanlığında yapılacağı belirtildi.


Açıklamaya göre tanıtımda yer alacak konuşmacılar da şöyle:


“Lord Rea, Türkiye’den Kürt avukat İbrahim Bilmez, Pluto Press Editörü Roger van Zwanenberg, Almanya’da Öcalan’a Özgürlük Kampanyası’ndan Reimar Heider, Kürdistan’a Barış Kampanyası’ndan Alex Fitch ve Türkiye’de Kürt Soykırımı kitabın yazarı Desmond Fernandes”


Binghamton Üniversitesi’nden Antrapolog Randall H. McGuire’in Öcalan’ı “Ortadoğu’ya mükemmel bir vizyon getirdi” diye övdüğü kitap, Londra Belediye Başkanı Ken Livingstone tarafından da 20 Ocak’ta bir toplantıda tanıtılmıştı.


CEZAEVİ NOTLARI


Abdullah Öcalan’ın gözlemci eşliğinde avukatlarıyla 15 günde bir yaptığı görüşmelerde avukatlarına verdiği notlar, Klaus Happel tarafından İngilizce’ye çevrilerek 2007’nin ilk günlerinde basıldı.


Öcalan’ın “Sümer Rahip Devletinden Demokratik Uygarlığa” adlı bir önceki kitabı da ilk kez Tahran’da 2005 ortalarında yayımlanmış fakat Türkiye’nin girişimleri sonrasında kitap toplatılmıştı.
 

697510cookie-checkÖcalan’ın kitabına milletvekilli tanıtım

CEVAP VER

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.