Öcalan’ın mektubu kandile gidecek

BDP Eşbaşkanı Selahattin Demirtaş, Abdullah Öcalan’ın çözüm sürecine yönelik yeni mektubunun yarın Kandil’e ulaşacağını söyledi.

Mektubun bugün kendilerine ulaştırılmasının beklendiğini belirten Demirtaş, “Mektup bugün bize ulaşır. Mektup bize adada elden verilmedi. Yarın Kandil’e götürülecek. Birkaç gün içinde süreç tamamlanır. Beş altı güne cevap gelmesini bekliyoruz” dedi.

NTV Ankara Temsilcisi Nilgün Balkaç’a konuşan Demirtaş şunları kaydetti: “Öcalan konunun parlamentoya bir komisyonla taşınmasının önemli olduğunu, kendisinin tıkayıcı değil ön açıcı olduğunu söyledi. Bu süreç için komisyon çok önemli. Konu parlamentoya taşındı, bu girişim çok önemli.”

Bu arada BDP, Abdullah Öcalan’ın silahsız çekilme konusunda mesaj verdiği iddiasını yalanladı.

Örgüte yakın bir internet sitesine konuşan Demirtaş, bilginin yanlış olduğunu ancak Öcalan’ın konuyla ilgili yeni bir mektup hazırladığını söyledi.

İmralı’ya dün gerçekleştirilen dördüncü ziyaretin ardından BDP heyetinden bir açıklama yapılmamıştı. Ancak PKK’ya yakın internet siteleri Öcalan’ın heyetle gönderdiği bir mesajı yayınladı.

‘TEK DAMLA KAN AKMASIN’
NTV Diyarbakır Temsilcisi Nizamettin Kaplan’ın aktardığına göre, mesajında barış sürecine katkının altını çizen Abdullah Öcalan, ”Ben üzerime düşeni yaptım, umuyorum süreç gelişirken bir damla bile kan akmasın’ dedi. Öcalan, “Onurluyum diyen herkes sürece uysun ve geliştirsin” çağrısında da bulundu.

‘HERKES SÜRECE KATILSIN’
65 yaşına girdiğini ve üzerine düşeni yaptığını anlatan Öcalan, “Artık farklı bir yaşam gelişecektir. Kimse kimseyi incitmesin. Herkes aşkla bu sürece katılsın” ifadesini kullandı.

MESAJ HALFETİ’DE OKUNDU
Öcalan’ın mesajı, Şanlıurfa’nın Halfeti ilçesinde kurulan miting alanında, akil insanlar listesine dahil edilen Zübeyde Teker tarafından okundu.

1378260cookie-checkÖcalan’ın mektubu kandile gidecek

CEVAP VER

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.