Cameron AB referandumu için bastıracak

Gazeteye göre Cameron demecinde, Meclis’in tatilinin bitmesinden hemen sonra referandum konusunda İşçi Partisi ve Liberal Partili milletvekillerinin desteğini almaya çalışacağını ve bir yasa teklifi sunacaklarını söyledi.


İşçi Partisi’nin iktidara gelirken Avrupa Anayasası konusunda referandum sözü verdiğini anımsatan Cameron, iktidarın dediğini yaparak son sözü halka bırakmasını istedi.


Brüksel’in yetkilerinin sürekli artmasından yakınan Daily Telegraph yazarı Simon Heffer ise, AB’nin önceki gün İngiltere’ye imparatorluk döneminden kalma ölçü birimlerini kullanma izni verdiğini anımsatarak “Ölçü birimlerini kurtardık sıra İngiliz pasaportunda” diye yazdı.


“Başbakan Gordon Brown, özgür ve demokratik bir topluma yakışmayacak Avrupa Anayasası’nın referanduma sunulmasından kaçıyor” yorumunu yapan Heffer, “Çünkü bu referandumda, Avrupa Anayasası’nı değil, yaşam tarzımıza gereksiz müdahalelerde bulunan bu baskıcı, berbat kulüpte kalıp kalmayacağımızı oylayacağız” diye devam etti.


The Financial Times, İngiltere Parlamentosu’nda üçüncü büyük parti olan Liberal Demokratların lideri Menzies Campbell’ın de, Avrupa Anayasası konusunda referanduma gerek olmadığını söylediğini aktardı.


Gazete, bu açıklamanın Brown üzerindeki baskıyı hafifleteceğini belirterek şu değerlendirmeyi yaptı:


“Campbell, Financial Times’a mülakatında Hollanda ve Fransa halkının reddettiği anayasanın yerini alacak yeni metnin, çok farklı olduğunu bu nedenle referanduma gerek olmadığını söylüyor. Campbell’a göre ancak İngiltere’nin Avrupa Birliği’nde kalıp kalmaması gibi bir konu için halka gidilebilir. Yakın gelecekte böyle bir şeyin olması olası görünmüyor.”


FOTOĞRAF: Muhafazakâr Parti’nin lideri David Cameron

804990cookie-checkCameron AB referandumu için bastıracak

CEVAP VER

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.