Cameron, Murdoch’a göz mü kırptı

İngiltere’de telekulak skandalına ilişkin tartışmalar dün yine parlamento zeminine taşındı. İngiltere ulusal basını seçimlerden bu yana Murdoch grubunun yetkilileriyle 26 kez biraraya geldiği açıklanan Başbakan David Cameron’un ağırlıklı olarak bu görüşmelerde ne konuşulduğu sorularına hedef olduğu oturumda verdiği yanıtları tatmin edici olmadığı ortak görüşünde birleşti.

Independent manşetinden, ”Murdoch kablolu yayın ağı BSkyB’nin satışı konusunda Cameron’a ne anlattı” diye sordu, Murdoch grubu, yüzde 39’una ortak olduğu BSkyB’nin tamamını satın almak istiyor ve bu konuda son sözü hükümet söyleyecek. Independent, Başbakan’ın, görüşmelerinde bu konunun da gündeme gelmiş olabileceğine ilişkin imada bulunduğuna dikkat çekti.

MUHAKEME YETENEĞİ?

Guardian ise daha net bir ifadeyle konuyu manşetine taşıyarak.”Cameron BSkyB satışı konusunu görüştü Murdoch yöneticileriyle” diye yazdı. Gazete başyazısında da Başbakan’ın muhakeme yeteneğini sorguladı.

Başbakan’ın dün yaz tatiline çıkmadan önce telekulak skandalı krizine ilişkin sayfayı kapatmayı umarak parlamentoya geldiğini vurgulayan Guardian, ”ama yanıt bekleyen sorularla ayrıldı” diye yazdı.

Başyazıdaki yorum şöyle:

”Lideri olduğu Muhafazakar Partili milletvekilleri beğense de beğenmese de, Cameron’ın icraatı ve muhakemesi tartışılmaya devam edecek. Telekulak skandalı ve BSkyB satışına odaklanmış olan Murdoch grubunun yöneticileriyle 15 ayda 26 kez görüştüğünü kendisi itiraf etti.

Monica Lewinsky’yle seks yaptığı iddialarını reddeden Bill Clinton’ı hatırlatan bir üslup ve dikkatli bir şekilde hazırlandığı anlaşılan kelime oyunlarıyla da ‘Murdoch’la ya da yöneticileriyle uygun olmayan bir diyalog içine girmediğini’ söyledi. Kendisine yedi kez BSkyB satışını görüşmediğini söyleme şansı sunuldu, bu şansları kullanmadı. Müdahalesi çok açık. Bu daha Cameron’ın muhakeme yeteneği hakkında başlı başına açıklayıcı bir gelişme.”

838080cookie-checkCameron, Murdoch’a göz mü kırptı

CEVAP VER

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.