Cameron’un terlediği an

Rebekah Brooks yakın zamana değin Murdoch medyasının yıldızı olmuş, en çok satan Sun gazetesinin genel yayın yönetmenliğini yapmış, daha sonra terfi ederek Murdoch’un İngiltere’deki tüm medya kuruluşlarının genel yöneticiliğine geçmişti.

İngiltere medyasında Cameron’ın medya ve siyaset ilişkisinin etik anlamda irdelendiği Leveson soruşturmasında verdiği ifade öne çıkıyor.

Guardian gazetesine göre soruşturmanın en dikkat çeken bölümü, Başbakan Cameron ile News International şirketinin eski yöneticisi ve telekulak skandalının kilit isimlerinden Rebekah Brooks’un kişisel ve profesyonel arkadaşlığına dair yöneltilen sorular oldu.

Rebekah Brooks’un, Muhazakar Parti’nin 2009 yılında düzenlediği kongre öncesi Cameron’a attığı “Yarın seni destekliyorum. Yalnızca seninle gurur duyan bir arkadaşın olarak değil aynı zamanda profesyonel olarak bu işin içinde birlikte olduğumuz için” mesajı, haberde öne çıkarılan unsurlar arasında.

Haberde, bu mesajın ne anlama geldiği sorusuna Cameron’ın, Brooks’un editörü olduğu The Sun gazetesinin, Muhafazakârları destekleme kararı alması ile ilgili olduğu cevabını verdiği hatırlatılıyor.

Başbakan’ın medya ve siyaset ilişkisinin giderek kötüleştiği yönünde verdiği ifadeye de değinen gazete, Cameron’ın telekulak skandalı nedeniyle kapatılan News of the World gazetesinin editörü Andy Coulson’ın da basın danışmanı olarak atanmasının doğru bir karar olmadığı yönündeki sözlerine dikkat çekiyor.

Kültür Bakanı Jeremy Hunt’a tartışmalı BSkyB uydu kanalının ihalesini devretmesi ile ilgili sorular üzerine Cameron’ın verdiği “Jeremy Hunt’ın bu işi yapamayacağını söyleyen biri olsaydı ona bu görevi vermezdim” cevabı da haberde öne çıkan ayrıntılar arasında.

‘Otoritesi zayıfladı’

Guardian başyazısında da, Cameron’ın ifadesi boyunca sürekli terlediğini ve rahatsız olduğunu ifade ederken, soruşturmanın otoritesini zayıflattığı yorumunu yapıyor.

Independent gazetesi de Başbakan David Cameron’ın ifadesi sırasında sürekli kullandığı “Hatırlamıyorum” sözünü baş sayfasına taşırken, bazı tartışmalı konulara özellikle değinmediğini yazıyor.

The Times gazetesi ise başyazısında, Başbakan David Cameron’ın ifadesini “tatmin edici” olarak değerlendiriyor.

Gazete, soruşturmanın medya ve siyaset ilişkisi üzerine olması gerekirken yalnızca Rebekah Brooks’un eski yöneticisi olduğu News International ve siyaset ilişkisine yoğunlaştığı eleştirisini yapıyor.

The Times, Başbakan Cameron’ın bazı sorular karşısında şaşırdığını ancak BSkyB ihalesini yürüten Kültür Bakanı Jeremy Hunt ve basın danışmanı olarak atadığı Andy Coulson hakkında ikna edici açıklamalar yaptığını yazıyor.

843620cookie-checkCameron’un terlediği an

CEVAP VER

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.