Camilla ‘Prens’in eşi’ olacak

İngiltere’de televizyonlar özel haber programlarıyla evlilik konusunda halktan görüş almaya başladılar. Mikrofonlara görüş bildiren İngilizler uzatmalı birlikteliğin evlilikle noktalanmasından memnunluk duyduklarını dile getirirken, Prens Charles’ın oğulları William ve Harry de mutlu habere sevindikleri haberini duyurdular.


İngiltere’nin boyalı gazetesi The Sun, çiftlerin birbirlerine çok yakıştığı ve ülkeyi iyi temsil ettiğini yazarak, Prens Charles’ın bütün eleştirilere karşın Camilla ile evlenmesi gerektiğini yazmış ve evlilik ile ilgili kampanyayı andıran bir yayın sürdürmüştü.


Kraliyet’e yakın çevreler, Prens’in tahta çıkması halinde de Camilla’nın sadece “Kral’ın eşi” diye anılacağını öne sürerek, bunda Bowles’un boşanmış bir kadın olmasının büyük etkisi olduğunu savunuyor. 


BLAIR MUTLULUK DİLEDİ 
   
İngiltere Başbakanı Tony Blair, hükümeti adına açıklama yaparak, 8 Nisan’da evlenecek Prens Charles ile Camilla Parker Bowles’a mutluluk diledi.


SKY TV’nin bildirdiğine göre, Kraliçe İkinci Elizabeth evliliği onaylamadan önce Başbakan Blair’in görüşlerine de başvurdu. Camilla Parker Bowles’un Prens’in eşi olarak “Kraliyeti temsil görevi üstlenmeyeceği”, ancak Prens’e bütün kamuya açık temaslarında eşlik edebileceği de Kraliyet tarafından kararlaştırıldı.


İngiliz Anglikan Kilisesi Başpiskoposu Rowen Williams da yaptığı kısa açıklamada, Prens Charles’ın evlilik planını onayladığını bildirdi.


Prens Charles ile Camilla ilk olarak 1970 yılında Windsor’da oynanan polo maçında tanışmıştı.


AÇIK GAZETE: Üzülme Camilla! Bizde Charles’a “Camilla’nın eşi” deriz…

778090cookie-checkCamilla ‘Prens’in eşi’ olacak

CEVAP VER

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.