“Camiye alınmadım” tartışması

Geçen hafta İngiltere’deki “Açık Camii Günü”nde 20 camii kapılarını ateistlere, agnostiklere ve başka dinlerin mensuplarına açmıştı… İngiltere basını ziyaretçilerin çay ve kekle karşılandığını belirterek geçen ay Fransa’da yapılan saldırının ardından bu etkinliğin düzenlendiğine dikkat çekmişti.

Independent “Açık Cami Günü”ne katılan bir ziyaretçinin sözlerini şöyle aktarmıştı:

“Hayatım boyunca hep Müslüman iş arkadaşlarım oldu ve onlardan hiçbir zaman şüphelenmedim. Ama Fransa’daki saldırılardan sonra şüphelerimin artmaya başladığını farkettim. Bu hislerimden rahatsız oldum ve kendime gerçeği hatırlatmak için buraya gelmek istedim…”

KADIN MEDYA ÇALIŞANI REDDEDİLDİ Mİ?

Channel 4’de haber sunucusu Cathy Newman ise Güney Londra’da Streatham’da “Açık Camii Günü” dolayısıyla ziyaret ettiği İslam Merkezi’ne bağlı lokal camiiye kabul edilmediğini söyledi.

Guardian gazetesine de konuşan Newman, geçen pazar günü camiye gittiğinde başını örtmesi ve ayakkabısını çıkarmasına karşın “kadın” olduğu için camiye alınmadığını öne sürdü.

Cathy Newman’ın camiye alınmadığı iddiası, tartışma programlarını yayınlayan LBC Radyo’da da konu oldu. Tartışmaya katılan dinleyicilerin çoğu cami’nin teröre destek konusunda sakladıkları olduğu için medya çalışanını kabul etmek istemeyebileceğini öne sürdüler…

Canlı yayına bağlanan ve caminin müdürü olduğunu belirten bir dinleyici de “Cathy Newman geldiğinde camideydim fakat ibadet bitmişti. Yalnızca temizlikçiler olduğu için kendisine geç kaldığı belirtilip alınmadı” diye konuştu.

Canlı yayına bağlanan ve kendisini Müslüman kökenli olarak tanımlayan bir başka dinleyici ise “Müdür madem oradaydı, neden ‘yalnız temizlikçiler vardı’ diyor” diye sordu…

Söz konusu müdür ise tekrar canlı yayına bağlanarak bu soruyu yanıtlamadı.

853280cookie-check“Camiye alınmadım” tartışması

CEVAP VER

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.