Can Dündar’ın “Tutuklandık”ı ayakta alkışlandı

Cumhuriyet Gazetesi eski genel yayın yönetmeni Can Dündar’ın, son yıllarını konu alan “Tutuklandık” oyunu, Londra’da seyirciyle buluşmayı sürdürüyor. Arcola Tiyatrosu’nda 13 Kasım’da başlayan oyun 7 Aralık’a kadar devam edecek.

Geçen Pazartesi günü kapalı gişe oynanan oyun ayakta alkışlandı. Can Dündar eşi Dilek ve oğlu Ege Dündar’ın da birlikte izledikleri oyun sonrasında resepsiyon verildi. Dündar ailesi seyircilerle ayaküstü sohbet etti.

Can Dündar’ın kaleme aldığı oyunu sahneye Pippa Hill ve Sophie Ivatts uyarladı, Ivatts aynı zamanda yönetti. Can Dündar’ı Peter Hamilton Dyer, oğlunu Jamie Cameron, karısını Indra Ove ve silahlı saldırıda bulunan kişiyi de Alvaro Flores oynuyor.

The Guardian başta olmak üzere İngiltere’nin ciddi basınınıdan övgüyle söz edilen oyun Arcola Tiyatrosu ve Royal Shakespeare Company’nin ilk ortak yapımı sayılıyor.

Toplumun yoğun yaşadığı “24 Ashwin Street, Hackney E8 3DL” adresindeki Arcola Tiyatrosu’nda sahnelenmeyi sürdüren 70 dakikalık ve İngilizce oynanan oyuna başta Kuzey Londra’da yaşayan Türkiyeliler olmak üzere, tüm kesimlerden yoğun bir ilginin olması bekleniyor.

KONUSU GERÇEK YAŞAMDAN

Oyunda, sahte haber çağında gerçeği söylemenin nelere mal olabileceğinin altı çiziliyor. Daha önce, Shakespeare’in doğduğu köy olan Stratford-upon-Avon’da, The Other Place Tiyatrosu’nda sahnelenen oyun, Can Dündar’ın MİT TIR’ları davasını, cezaevi günlerini, sürgündeki yaşamını ve ailesi ile olan diyaloglarını konu alıyor.

Basın ve ifade özgürlüğünün olmadığı bir ülkede, gerçekleri halkın bilgisine sunmanın bir bedeli olabileceğini çok iyi anlatan oyunda, içeridekilerle dışarıdakilerin dayanışma içinde olmasının sonuç vereceği, belirgin ifadelerle yansıtılıyor. Her tür dayanışmanın sonuç verebileceği vurgulanan oyunda, gerçeğin peşinde koşan gazetecilerin, iktidar tarafından nasıl hedef alındığını gözler önüne seriyor.

Oyundan sahne

 

Oyundan sahne
Oyundan sahne
2352740cookie-checkCan Dündar’ın “Tutuklandık”ı ayakta alkışlandı

CEVAP VER

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.