İşcan, Kiev’de de kolları sıvadı

Londra’daki başarılı hizmetleri ve halkın içine karışmasıyla Türk toplumunun sevgisini kazanan İşcan, Kiev’de ilk olarak Türk işadamlarıyla tanıştı.


İşadamlarına “Büyükelçiliğimiz de, diplomasi kurallarının elverdiği ölçüde, size ve bu yöndeki faaliyetlerinize destek ve katkıda bulunmayı sürdürecektir” diyerek destek sözü veren Büyükelçi, sivil toplum örgütlülüğünün önemine şöyle değindi:


“Türkiye ve Ukrayna’nın bağlı olduğu demokratik ülkeler topluluğunun günümüzde en önemli özelliklerinden biri de, sivil toplumun karar süreçlerinde güçlenen biçimde yer almasıdır. Günümüzde demokrasi bir anlamda sivil toplum kuruluşlarının hukuk zemininde yarışmasıdır. Farklı görüşlere ya da farklı sosyal veya kültürel özelliklere sahip olsalar da, bireylerin ortak çıkarları temelinde oluşturacakları sivil toplum kuruluşlarının siyasi karar mekanizmalarını etkilemek için hukuk zemininde çalışmaları, yarışmaları, çağdaş demokrasinin vazgeçilmez bir özelliği olmuştur.”


Türk-Ukrayna İşadamları Derneği’nin (TUİD) önemli işlevler yerine getireceğine inandığını vurgulayan İşcan, “TUİD üyelerinin olduğu kadar, Türkiye’nin ve Ukrayna’nın da ortak çıkarlarına hizmet edecektir. Büyükelçiliğimiz’in TUİD’e olan desteğinin bu anlayışla süreceğini vurgulamak isterim” dedi.


FOTOĞRAF: Açık Gazete Ukrayna Temsilcisi Tudora Arnaut ve Türkiye’nin Kiev Büyükelçisi Erdoğan İşcan

787470cookie-checkİşcan, Kiev’de de kolları sıvadı

CEVAP VER

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.