Çanakkale Boğazı’ı 4 dakikada geçilecek

Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Cahit Turhan, 1915 Çanakkale Köprüsü tamamlandığında bölgede ekonomik anlamda büyük ivmelenmeyi sağlayacağını belirterek, “Feribotla 30 dakikada geçilen ancak bekleme süresiyle 1 saat süren Çanakkale Boğazı’ndan seyahat süresi 4 dakikaya kadar indirecek.” dedi.

Bakan Turhan, 1915 Çanakkale Köprüsü – Lapseki Keson İndirme Töreni’nde yaptığı konuşmada, dünyanın en uzun açıklıklı, 1915 Çanakkale Köprüsü’nün Asya Yakası kesonunu batırma töreninde olmaktan büyük memnuniyet duyduğunu söyledi.

Tek hedeflerinin, “hilali yere düşürmemek için milleti, çağdaş uygarlık seviyesinin üstüne çıkarmak” olduğunu dile getiren Turhan, 1915 Çanakkale Köprüsü’nün de bu yolda atılan adımların en önemlilerinden biri olduğunu vurguladı.

Köprünün stratejik öneminin çok büyük olduğuna dikkati çeken Turhan, bu sayede İstanbul Boğazı’nın iki katı uzunluğundaki Çanakkale Boğazı’nın iki yakasının birleştirileceğini bildirdi.

Turhan, köprünün tamamlandığında ülkenin önemli hizmet, sanayi ve turizm firmalarının bulunduğu Trakya ve Batı Anadolu Bölgesi’nde ekonomik anlamda büyük ivmelenmeyi sağlayacağını belirterek, “Ayrıca Avrupa Birliği ülkeleri ve özellikle Bulgaristan ve Yunanistan’dan gelen yük hareketlerinin hızlı bir şekilde Ege, Batı Anadolu ve Batı Akdeniz’e inmesini sağlayacak. Feribotla 30 dakikada geçilen ancak bekleme süresiyle 1 saat süren Çanakkale Boğazı’ndan seyahat süresi 4 dakikaya kadar da indirecek.” diye konuştu.

 

2302030cookie-checkÇanakkale Boğazı’ı 4 dakikada geçilecek

CEVAP VER

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.