‘Canlı bombacı’lara tutuklama

Emniyetteki işlemlerinin ardından Beşiktaş’taki İstanbul Adliyesine sevk edilen Gönül Erdoğan ile Mehmet Necip Kurtcebe, Tuncer Sağınç, Mehmet Sıddık Akın ve Mehmet Vefa Yamalak, savcılık sorgularından sonra tutuklanmaları istemiyle nöbetçi mahkemeye gönderildi.


İstanbul Nöbetçi 11. Ağır Ceza Mahkemesince ifadeleri alınanlardan Gönül Erdoğan, ”yasa dışı örgüte üye olmak” ve ”patlayıcı madde bulundurmak”, diğer 4 kişi ise ”yasa dışı örgüte yardım etmek” suçlarından tutuklandı.


”HEDEF İSTANBUL POLİSİ”


İstanbul Emniyet Müdürü Celalettin Cerrah, Şişli’de patlayıcıyla yakalanan kadının hedefinin İstanbul polisi olduğunu bildirdi.


İstanbul Emniyet Müdürlüğünde, basın açıklaması yapana Cerrah, ”Bu kişi örgüt içinde önemli görevler almış, örgütün içinde önemli yerlere kadar yükselmiş, terörist başının etrafında yer almış bir kişi” dedi.


Üniversite çağına kadar Türkiye’de yaşayan terör örgütü üyesi kadının, öğrenim görmek için gittiği bir Avrupa ülkesinde terörist faaliyetler içinde yer aldığını belirten Cerrah, ”Avrupa’daki terör faaliyetlerinin mutlaka masaya yatırılması gerekir” diye konuştu.


Konuya ilişkin dağıtılan yazılı açıklama metninde de örgüt mensubu kadının, içinde 8 kilo 800 gram plastik patlayıcı madde ve bomba düzeneğinin bulunduğu çanta ile birlikte yakalandığı, devam eden çalışmalar neticesinde, yakalanan bu örgüt mensubuna yardım ve yataklık eden 4 şüphelinin daha gözaltına alındığı ve 11 Ekim 2008 tarihinde adli işlem başlatıldığı vurgulandı. 

1068170cookie-check‘Canlı bombacı’lara tutuklama

CEVAP VER

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.