Canlı hedef vuruldu…

Emniyet yetkililerinden alınan bilgiye göre, üzerinden Muharrem Akyurt adına düzenlenmiş kimlik çıkan kişinin DHKP-C üyesi Eyüp Beyaz olduğu belirlendi.


Polis tarafından vurulan Eyüp Beyaz’ın üzerindeki bombanın patlamaya hazır durumda, el yapımı ve ateşleme düzeneğine sahip olduğu bildirildi.


”Canlı bomba eylemi yapacağı” belirlenerek 2 yıldır aranan ve 1980 Kars doğumlu olduğu öğrenilen, DHKP-C mensubu Eyüp Beyaz’ın üzerinden çıkan patlayıcı, Kriminal Laboratuvar uzmanları ve Ankara Terörle Mücadele Şube Müdürlüğü bomba uzmanları tarafından inceleniyor.


OLAYIN GELİŞİMİ
Saat 09.30 sıralarında üzerinde bomba düzeneği olduğu bildirilen 25-30 yaşlarında bir erkek, Adalet Bakanlığı’nın ziyaretçi girişine gelerek içeriye girmek istedi.


X-ray cihazından geçen şahıs, cihazın sinyal vermesi üzerine, olay yerindeki güvenlik güçlerince, kelepçelenip yere yatırıldı.


Üzerinde patlayıcı madde bulunduğu belirtilen şahıs, olay yerine gelen bomba uzmanlarının inceleme yapmak istediği sırada dışarıya kaçtı.


Şahıs, güvenlik güçlerinin, dur ihtarına uymayınca, önce ayağından, sonra başından vuruldu. Şahıs olay yerinde ölürken, güvenlik güçleri barikat kurarak, çevre güvenliği aldı.
Olay meydana geldiğinde makamında bulunduğu öğrenilen Adalet Bakanı Cemil Çiçek, saat 10.00 sıralarında bakanlıktan ayrılırken, gazetecilerin soruları üzerine, olayın adli makamlara intikal ettiğini belirterek, bu konuda kendisinin bir açıklama yapamayacağını söyledi.


Ankara Cumhuriyet Savcısı ve Ankara Emniyet Müdürü’nün olay yerinde bulunduğunu belirten Çiçek, ”Hepimiz görevimizin başındayız” dedi.


AÇIK GAZETE: Haberde görülen “kelepçelenip yere yatırıldı” ve “kaçarken önce ayağından, sonra başından vuruldu” gibi ifadelere açıklık getirilmesi, polisin yargısız infaz yapmadığının saptanması gerekiyor…

1022510cookie-checkCanlı hedef vuruldu…

CEVAP VER

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.