ÇAP yeni dönem çalışmalarına başladı

Çanakkale Anma Platformu (ÇAP), yeni dönem çalışmalarına nezaket ziyaretleriyle başladı. Bu kapsamda ÇAP Yönetim Kurulu üyelerinden oluşan bir grup kısa bir zaman önce görevine başlayan KKTC Londra Temsilcisi Zehra Başaran ve Türkiye’nin Londra Büyükelçiliği Din Hizmetler Müşaviri Mahmut Özdemir’i ziyaret etti.

Büyükelçi Başaran’dan çalışmalara destek

KKTC Temsilcisi Büyükelçi Zehra Başaran sivil toplum çalışmalarına çok önem verdiğini vurgulayarak İngiltere’de yaşayan Türkiyeli ve Kıbrıslı Türklerin kimlik, kültür ve eğitim sorunlarına yönelik faaliyetler yapılmasının yararlı olacağını söyledi.

ÇAP Başkanı Servet Hassan, Platformun çalışmaları hakkında Başaran’a bilgi vererek, etkinliklerinde Temsilci Zehra Başaran’ı aralarında görmekten büyük mutluluk duyacaklarını vurguladı. Başaran, sivil toplum kurumlarının faydalı çalışmalarına her zaman Temsilcilik olarak destek olduklarını kaydederek, ÇAP Başkanı Servet Hassan ve Yönetim Kurulu’na çalışmalarında başarılar diledi.

İngiltere Türk Diyanet Vakfı’na Ziyaret

Çanakkale Anma Platformu Yönetim Kurulu üyeleri Türkiye’nin Londra Büyükelçiliği Din Hizmetler Müşaviri Mahmut Özdemir’e nezaket ziyaretinde bulunarak çalışmaları hakkında bilgi verdi. Müşavir Özdemir toplumda birlik ve beraberliği sağlamanın önemine vurgu yaparak ÇAP Yönetim Kurulu’na çalışmalarında kolaylıklar diledi.

Nisan ayında Londra’da göreve başlayan ve daha önce de İtalya’da Din Hizmetleri Müşavirliği görevinde bulunan Özdemir, teamül gereği Din Hizmetleri Müşavirliği’nin yanısıra, İngiltere Türk Diyanet Vakfı’nın başkanlığını da yürütüyor. Ziyarette İngiltere Türk Diyanet Vakfı Müdürü Necmi Akçay da hazır bulundu.

Bünyesinde dokuz derneği barındıran ÇAP Başkanı Servet Hassan, “Çanakkale Anma Platformu İngiltere Türk toplumunda birlik ve beraberliği sağlayacak etkinlikler düzenleyerek ‘Çanakkale Ruhu’nu yaşatmaya çalışıyor. Ziyaretlerimizde tarafımıza gösterilen yakın ilgi nedeniyle her iki makama da çok teşekkür ederiz. Yeni görevleri hayırlı olsun” dedi.

Çanakkale Anma Platformu (ÇAP) nedir?

ÇAP kar amacı gütmeyen bir çatı örgütüdür. Çanakkale Savaşı ve günümüze etkileri hakkında eğitici ve öğretici etkinlikler düzenlemek ve savaşan milletler arasında dostluk ilişkilerine katkıda bulunmak amacıyla Çanakkale Savaşı’nın yüzüncü yılında kurulmuştur. Türk ve dünya tarihi için önemli sonuçlar doğuran Çanakkale Savaşı’nın yüzüncü yılında çeşitli etkinlikler düzenlemeyi planlamaktadır.

ÇAP,  Britanya Türk Kadınları Derneği, Genç Türkler Kulübü, İngiltere Batı Trakya Türkleri Dayanışma Derneği, İngiltere Türk Diyanet Vakfı, İngiltere Türk Öğretmenler Derneği, İngiltere Mustafa Kemal Derneği, İngiltere Pekünlüler Kültür Derneği, Turkish Forum UK ve Türk Yaşlılar Kulübü olmak üzere dokuz dernekten oluşur.

ÇAP hakkında daha fazla bilgi almak isteyenler [email protected]  adresine yazabilir ya da 077 8890 8803’den Genel Koordinatör Servet Hassan’ı arayabilirler.

 

ÇAP Yöneticileri KKTC Temsilcisi Zehra Başaran’a nezaket ziyaretinde bulundu.

 

2024830cookie-checkÇAP yeni dönem çalışmalarına başladı

CEVAP VER

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.