Carmen operası öncesinde işçi protestosu

Aralarında Fiat , Alfa Romeo’nun Milano’ya bağlı Areşe’deki fabrika işçileri, Lares Metal, Roma ve Torino opera ve balelerinin emekçilerinin yer aldığı yüzlerce işçi, geleceklerinden duyduğu kaygıyı protesto etmeye kalkışınca işçiler ile La Scala’nin önünde bir kalkan oluşturan güvenlik güçleri arasında kısa süreli bir arbede yaşandı.İşçiler Carmen’in prömiyerini izlemeye gelen aralarında birçok ünlünün yer aldığı konuğa yumurta fırlattı. Sanat emekçileri ise kültür bütçesinde yapılan kesintileri protesto etmeye kalkışınca işçiler ile La Scala’nin önünde bir kalkan oluşturan güvenlik güçleri arasında kısa süreli bir arbede yaşandı.İşçiler Carmen’in prömiyerini izlemeye gelen aralarında birçok ünlünün yer aldığı konuğa yumurta fırlattı. Sanat emekçileri ise kültür bütçesinde yapılan kesintileri protesto etti.

Sicilyalı tiyatro yönetmeni Emma Dante’nin sahneye koyduğu Carmen operası dışarıdaki gergin ortama ve işçilerin protestosuna karşın saat 18.00’de sahne aldı. Operanın sahnelenmeye başlaması öncesinde ekonomik krizin pencesindeki fabrikalar, şirketler ve güç bir dönemden geçen emekçiler için 1 dakika saygı duruşunda bulunuldu.

Orkestrayı Daniel Barenboim’in yönettiği, Carmen rolünü genç mezzosoprano Anıta Rachvelshvili’nın üstlendiği Carmen’de Barenboim ve genç mezzosoprano izleyiciler tarafından 15 dakika süreyle ayakta alkışlanırken, Carmen’i sahneye koyan yönetmen Emma Dante ıslıklarla protesto edildi.

Ev sahipliğini Milano Belediye başkanı Letizia Morattı ve yerel yöneticilerin üstlendiği gecede Morattı Armani’nin hazırladığı yeşil renkli bir elbise ile dikkat çekerken, Carmen’in prömiyeri için davet edilen Berlusconi’nin kızı ve Mediaset’in yöneticisi Marina Berlusconi, Expo yöneticisi Lucio Stanca, Fiat yöneticisi John Elkann, ‘Da Vinci Şifresi’ adlı bestseller romanın yazarı Dan Brown’un da aralarında olduğu 300 ünlü konuğa ayakta verilen davette somon balığı, mersin balığı, risotto, balkabağı turtasından oluşan bir mönü sunuldu.

1498150cookie-checkCarmen operası öncesinde işçi protestosu

CEVAP VER

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.