‘Castro görevinin başına dönecek’

Küba lideri, yaklaşık yedi aydır tedavi görüyor. Castro’nun ülkenin günlük idaresini çok yakından izlediğini ve 2008 yılında yapılacak devlet başkanlığı seçimlerinde aday olacağını söyledi.

Castro, geçen haftalarda Venezuela lideri Chavez’in radyo programına telefon bağlantısıyla katılmıştı. Kolombiyalı Nobel ödüllü yazar Gabriel Garcia Marquez de geçtiğimiz günlerde Küba liderini ziyaret etmişti. Küba lideri, Chavez’le yarım saate yakın süren sohbette, kendisini her geçen gün daha güçlü hissettiğini söylemişti.

Castro ayrıca şakayla karışık, hastalığının kendisine çalışmak için daha fazla zaman tanıdığını, ilerlemiş yaşında bir kez daha öğrenci olduğunu belirtmişti. Venezuela liderini uyguladığı ekonomik politika nedeniyle öven Castro, Chavez’le tarım ürünlerinden alternatif yakıt üretimi gibi konuları da tartışmıştı. Fidel Castro’nun hiç değinmediği konu ise yakın bir gelecekte yeniden ülkenin yönetimini ele alıp alamayacağıydı.

Fidel Castro hastalanmasından bu yana kamuoyu önünde görülmemişti. Son yedi ayda Castro’nun sadece fotoğrafları ve Küba Devlet Televizyonu’nca çekilmiş görüntüleri yayımlanmıştı. (BBC)

 

 


 
 

1147930cookie-check‘Castro görevinin başına dönecek’

CEVAP VER

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.