Castro: O gece sonum geldi sandım

Castro, resmi basında yayımlanan makalesinde, acilen hastaneye kaldırıldığında son anlarını yaşadığını düşündüğünü belirterek, “26’sı gecesi ağır biçimde hastalandığımda, sonum geldi sandım. Doktorlar beni yaşatmaya çalışırken, Devlet Konseyinin kabine başkanı (iktidarı devretme) metnini okudu, ben de gerekli düzenlemeleri yazdırdım” ifadesini kullandı. 

Geçirdiği ağır bağırsak ameliyatından sonra 18 aydır nekahet döneminde bulunan Castro, makalesinde, Brezilya Devlet Başkanı Luiz Inacio Lula da Silva ile 15 Ocaktaki görüşmesine de yer verdi ve “Lula bana sağlık durumunun iyiye gitmesinden çok etkilendiğini söylediğinde, ben de ona kendimi düşünmeye ve yazmaya adadığımı söyledim. Ömrüm boyunca hiç bu kadar düşünmemiştim” dedi.

Lula ile Castro görüşmesinin ertesinde Küba televizyonu, iki liderin görüşmesine ilişkin görüntüleri yayımlamıştı. Castro, zayıf ama formda görünüyordu.

Küba Parlamentosu Başkanı Ricardo Alarcon, dünkü açıklamasında Castro’nun büyük olasılıkla 24 Şubatta yeniden seçileceğini söylemiş, “Ama ‘evet’ ya da ‘hayır’ deme hakkına sahip” demişti. 

1165460cookie-checkCastro: O gece sonum geldi sandım

CEVAP VER

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.