Castro’dan İngiltere’ye eleştiri

80 yaşındaki Castro, radyo ile televizyondan da yayımlanan ve resmi basında manşetten verilen konuşmasında, ilki 8 Haziranda denize açılacak “Astute” sınıfı 3 denizaltıyla ilgili açıklamalarda bulundu.


Hesaplamalara göre 3 denizaltının maliyetinin 7,5 milyar dolar (yaklaşık 10 milyar YTL) olduğuna dikkat çeken ve denizaltıların maliyetinin öngörülenden daha fazla olacağını belirten Castro, “İngilizlerin marifeti” ifadesini kullandı.


Castro, “İngiltere’nin zeki ve güçlü insanları, şüphesiz bununla gurur duymayacaktır. (İngiltere’nin eski Başbakanı) Winston Churchill, (Bismarck’ı batırın) demişti. Bugün de (İngiltere Başbakanı) Tony Blair, (İngiltere’nin prestijinden geriye kalanı batırın) diyor. İşte bu mükemmel denizaltılar, ya buna ya da insan türünün yok olmasına neden olacak” dedi.


Denizaltılara harcanan parayla 75 bin doktor yetiştirilebileceğini söyleyen Castro, Küba’nın şu an diğer ülkelerden gelen on binlerce genci doktor olarak yetiştirdiğini hatırlattı.


İngiliz BAE Systems tarafından inşa edilen üç süper denizaltıının ilkinin 8 Haziranda denize indirilmesi bekleniyor.
Heybetli görüntüsü altında bir teknoloji harikası olarak değerlendirilen, 25 yıllık ömrü boyunca yakıta gereksinim duymayacak bir nükleer reaktöre sahip bu denizaltılar, ihtiyacı olan havayı ve suyu kendisi üretiyor, su yüzüne çıkmadan tüm dünyayı dolaşabiliyor.

802820cookie-checkCastro’dan İngiltere’ye eleştiri

CEVAP VER

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.