Castro’nun canlı yayın sürprizi

Castro, Venezula Cumhurbaşkanı Hugo Chavez’le, Chavez’in her gün yayınlanan radyo programı sırasında telefonla görüştü. Birbirlerini selamlayan liderlerden Castro, Chavez’e hitaben “can dostum” dedi. Küba lideri, yarım saate yakın süren sohbette, kendisini her geçen gün daha güçlü hissettiğini söyledi.

Castro ayrıca şakayla karışık, hastalığının kendisine çalışmak için daha fazla zaman tanıdığını, ilerlemiş yaşında bir kez daha öğrenci olduğunu belirtti.

Venezuela liderini uyguladığı ekonomik politika nedeniyle öven Castro, Chavez’le tarım ürünlerinden alternatif yakıt üretimi gibi konuları da tartıştı.

Fidel Castro’nun hiç değinmediği konu ise yakın bir gelecekte yeniden ülkenin yönetimini ele alıp alamayacağıydı. Görünüşe göre Küba’yı kardeşi Raul Castro yönetirken, Fidel Castro nekahat dönemini gözlerden uzak geçirmeye devam edecek.

Castro hastalanmasından bu yana kamuoyu önünde görülmemişti. Son yedi ayda Castro’nun sadece fotoğrafları ve Küba Devlet Televizyonu’nca çekilmiş görüntüleri yayımlanmıştı. (BBC)

1146920cookie-checkCastro’nun canlı yayın sürprizi

CEVAP VER

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.