Çavuşoğlu: Bu Türkiye düşmanlığı neden?

Dışişleri Bakanı Çavuşoğlu, AB ülkelerinin darbe girişiminden sonra Türkiye’den desteğini esirgediğini ve Türkiye’nin realitelerini hiçe saydığını söyledi. Bakan, AB’yi ‘Türkiye düşmanlığı’ ile suçladı.

Türkiye Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, Alman ‘Bild’ gazetesine verdiği mülakatta, “AB üyeliği şartlarını yerine getirmek için neredeyse bütün ülkelerden fazla çaba sarf ettik, ancak şimdi AB’nin bir bölümünden tehdit, hakaret ve kuşatmadan başka bir şey görmüyoruz. Kendime suçumuz neydi, diye soruyorum. Bu Türkiye düşmanlığı neden?” dedi.

Dışişleri Bakanı Çavuşoğlu, başarısız darbe girişiminin ardından Türkiye’ye destek verilmemesinden duyduğu hayal kırıklığını dile getirdi. Vize muafiyeti talebini yeniden dile getiren Mevlüt Çavuşoğlu Alman medyasını ‘manipülasyon ve yanlış bilgilendirme’ yapmakla suçladı ve “Gazeteniz de dahil olmak üzere Alman medyasında çıkan haberler Türkiye’nin gerçekleriyle ilgisi olmayan bir yöne kaydırılıyor” dedi.

Dışişleri Bakanı Çavuşoğlu, “Mülteci anlaşmasına bir bakın. Aramızda bütün Türkler için ekim ayından itibaren vize muafiyeti uygulanacağına dair anlaşma var. Anlaşmayı hatırlattığımda aniden hiddete kapılanlar oluyor. AB’nin işine yarayan her şeyi biz yerine getireceğiz ama karşılığında Türkiye hiçbir şey alamayacak. Bu olmaz”, dedi.

Erdoğan da Batı’yı eleştirmişti

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan da TBMM Başkanı İsmail Kahraman ve Diyanet İşleri Başkanı Mehmet Görmez, “15 Temmuz Darbe Girişimi ve Din İstismarına Karşı Birlik, Dayanışma ve Gelecek Perspektifi” gündemi ile toplanan Olağanüstü Din Şurası’nın açılışında yaptığı konuşmada “Batı bu süreç içinde hiçbir zaman yanımızda yer almamıştır. Batı darbecilerin yanında yer almıştır. Bunları sizler zaten ilahi fermandaki açıklamalarla gayet iyi biliyorsunuz” demişti.
Deutsche Welle Türkçe

1996480cookie-checkÇavuşoğlu: Bu Türkiye düşmanlığı neden?

CEVAP VER

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.