Caz’ın başkentinde sıkıyönetim

Louisiana Eyalet Valisi Kathleen Blanco, haftasonu 5 gencin ölümüyle sonuçlanan sokak çatışması ardından, New Orleans’da üstüörtülü Sıkıyönetime gitti.

ABD’nin öteki eyaletlerinden usta nişancı polislerin de aralarına katıldığı 300 civarında  Amerikan askeri kent sokaklarında devriye görevine Salı sabahından sonra başladı. Zorunlu olmadıkça sokağa çıkılmaması yolunda uyarılar yapılıyor. Geçen yılın felaketlerinden olan Katrina Kasırgası hariç, Amerikan tarihinde bugün dek güvenlik nedeniyle asker kullanımına rastlanmıyordu.

Geçtiğimiz haftasonu kent merkezinde yarı-otomatik silahlarla öldürülen 5 gencin saldırıya uğrama nedeniyse henüz açıklığa kavuşmadı. Polis olayın ardında uyuşturucu şebekelerinin parmağını arıyor. Ölümle sonuçlanan olaydan sonra kentte psikolojik gerilim artmış, sokaklarda güvenliği ortadan kaldıran yer yer küçük çaplı çatışmalar görülmüştü. Olayların toplumsal bir ayaklanmaya dönüşmesinden çekinen New Orleans’ın siyahi Belediye Başkanı Ray Nagin, Afrikan-Amerikan nüfusu bir hayli yüksek olan kentte halkı yatıştırmaya uğraşıyor.

___________

Foto:www.army.mil.org

 

 

1130660cookie-checkCaz’ın başkentinde sıkıyönetim

CEVAP VER

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.