Cübbeli Hoca Fenerbahçeli oldu

Cübbeli Ahmet Hoca, Aziz Yıldırım’a “bundan sonra benim başkanımsın” dedi.

YILDIRIM: Sen F.Bahçe ve şikeyle ilgili birtakım konuşmalar yapmışsın. Bunları düzeltmen gerekmez mi?

Metris, normal hayatta bir araya gelmeleri neredeyse imkansız olan F.Bahçe Başkanı Aziz Yıldırım ile Cübbeli Ahmet Hoca’yı aynı çatı altında buluşturdu. Yıldırım, dini hassasiyetleri olan ancak bunları gözönünde yaşamaktan hoşlanmaya bir yapıya sahip. F.Bahçe’nin maçları öncesi sabah namazında Eyüp Sultan’a gidip kurban keserdi.

CÜBBELİ Ahmet ise futbola uzak durmayı tercih eden bir din adamı. Cübbeli, Pelitli Yatılı Kuran Kursu’nda düzenlenen icazet töreninde verdiği vaazda şike ve teşvik konusuna da değinip, cemaate ‘Bu toptan hayır yok, bu maçlar boşunadır.’ Diyoruz, diyoruz anlatamıyoruz. Şimdi baktılar ki gol atan da boşuna atmış, yiyen de boşuna yemiş’ diye hitap etmişti.

CüBBELi: Dürüst ve iyi niyetli bir adam olduğunu anladım. Bundan sonra benim başkanımsın.

BAŞKAN Aziz Yıldırım, Metris Cezaevi’nde bir araya geldiği Cübbeli’ye şike ile ilgili işte bu sözlerini hatırlattı. F.Bahçe Başkanı, ‘Cübbeli Hoca, geçtiğimiz aylarda F.Bahçe ve şikeyle ilgili birtakım konuşmalar yapmışsın. Bunları düzeltmen gerekmez mi?’ diye sorgu suale çekti. Cübbeli Ahmet Hoca da Yıldırım’a ‘Ben şimdi seni gördüm. Dürüst ve iyi niyetli bir adam olduğunu anladım’ karşılığını verdi.

FENER’İN YANINDA DURMAK GEREK

YILDIRIM ile Cübbeli arasında geçen bu diyaloğu kamuoyuna avukat Faik Işık, TV8’de katıldığı ‘Her Şey Futbol’da açıkladı. Işık, Aziz Yıldırım’ı ziyarete gittiğinde ister istemez Cübbeli Ahmet Hoca’yla da karşılaştığını belirterek ‘Kendisi Aziz Yıldırım’a ‘Bundan sonra sen benim de başkanımsın’ diyor’ açıklamasını yaptı.

CÜBBELİ Ahmet Hoca’nın hangi takımı tuttuğu sorusu üzerine ise Işık, ‘Kendisinin bugüne kadar takım tuttuğunu veya takımlarla ilgili olumlu bir düşüncesinin olduğunu zannetmiyorum. Kendisi ‘Verdiği hukuk mücadelesi nedeniyle F.Bahçe’nin yanında durmak gerektiğini görüyorum’ diyor’ ifadelerini kullandı.

Bu toptan hayır yok

‘SENELERDİR vaaz ediyoruz bu millete diyoruz ki ‘Bu toptan hayır yok, bu maçlar boşunadır.’ Diyoruz, diyoruz anlatamıyoruz. Şimdi baktılar ki gol atan da boşuna atmış, yiyen de boşuna yemiş. Biz bunu dememiz için vahiy mi gelmesi lazım.
BİZ size demiyor muyduk bu fuzuli işleri bırakın. Yok şikeydi de o ona para yedirdi, sen ‘anlaşmalı gol at’, o demiş ‘gol ye’. Almışlar paraları yatmışlar aşağıya. Bu millet de üzülüyor, kalp krizi geçiriyor. Niye kalp krizi geçiriyorsun, adam zaten kasıtlı yedi.’

Yıldırım’ı kurtarma operasyonu değil!

Gençlik ve Spor Bakanı Suat Kılıç, 6259 nolu yasa ile hiçbir şahsı kurtarma çabası içinde olmadıklarını söyledi. Kılıç, TV8’de şu açıklamaları yaptı:
‘KANUN değişikliği sonrasında bize çok haksız eleştirilerde bulunuldu. Bahse konu edilen şahsı hayatımda görmedim, bundan sonra da göreceğimi zannetmiyorum.

TÜRKİYE’DEN gelen bir talep, TBMM’de olumlu bulunmuş ve mevzuat uluslararası normlara uygun hale getirilmiştir. Bu Aziz Yıldırım’ı kurtarma operasyonu değildir. Böyle adlandırılması da haksızlık olacaktır.

F.BAHÇELİ OLMAK AYIP DEĞİL

AK Parti hükümetinden önce şike diye, teşvik primi diye bir kavram ceza kanununda yoktu. Bunları suç haline getiren çoğunluk TBMM’deki AK Parti çoğunluğudur.

58. madde kanun metni değil. TFF özerk bir kurumdur ve bakanlığıma bağlı değildir. Hayatımın hiçbir döneminde F.Bahçeli olmadım. İyi bir Samsunsporlu’yum. F.Bahçeli olmak da olmamak da ayıp değil.’ .

1324350cookie-checkCübbeli Hoca Fenerbahçeli oldu

CEVAP VER

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.