Cehalet cinayetleri

Sularına gitmeyen derelerle alıp veremedikleri için, suların yatağını kendilerine çevirmeye azmetmiş doğa hınçlarıyla, aynı bölgelerde başka HES’aplar da görmekteler ki, doğa bunun HES’abını da soracaktır bu yatırımcılardan. Sulu getirip susuz götürmek diye bir HES’ap da olmalı elbet.
Başbakan açılışta uyarmıştı, “ babalarınızın evleri daha sağlamdı “ diye. Başbakan biliyor. Nüfusun bir bölümü doğaya kurban edilip, sudan sebeplerle telef olduğu için “3 olsun” deyip duruyor. Sadece kürtajın değil, prezervatifin bile yasaklanması lazım ki çevreden sorumlularca çevreye kurban edilecek bir şeyler bulunsun yedekte.
Bok yoluna gidenler hep garibanlar nedense. Ülkemin dağlarında garibanlar şehit oluyor, analar babalar “vatan sağolsun, oğlumla gurur duyuyorum” demeye devam ediyor. Bu gururdan niçin mevki makam ve para pul sahipleri mahrumlar? Neyin bedeli ödenip bankalardan tezkere alınıyor? Savaşa ve doğaya verilen kurbanlar neyin bedeli? Kim ne hakla biçiyor bu kadersizlikleri?
TOKİ’ye de bir açılım mı bulmamız gerekiyor şimdi? “Telef Olmak Kısmet İşidir” diyebilir miyiz? Türkiye Onların Kader İşbirlikçisi midir? TOKİ’nin halinden açlar anlar da, ya tersinden kim anlar… semavi tokadın? Kimdir sorumlu? Kimdir sorumsuz? Sorumsuzlar bu hınç ve hırsla terfi edince, su ya taşkın olup boğuyor, ya da dimağ olup kuruyor. Dozaj erbap işidir, dozerin işiyse budur… Makamsa hazım işidir, kazım değil.
Parçacıkları birleştirirsen ortaya çürük zeminler çıkıyor hep. Tanrı parçaçığını bulmak kolay… Bundan sonraki Dünya’yı kökünden değiştirecek şu cahil bilim adamları o kaçak bozonu bulmuşlar. Sıkıysa gelsinler de bu topraklardaki bozgunun kayıp parçaçıklarını bulsunlar.
Bereket ki bazı dere kenarlarında bu oyunlar oynanmıyor, sadece Okey oynanıyor.

760530cookie-checkCehalet cinayetleri

CEVAP VER

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.