Celal Bayar anıldı

Anıt mezar girişinde, törene katılan konukları Celal Bayar'ın kızı Nilüfer Gürsoy karşıladı. Tören, Cumhurbaşkanlığı, Başbakanlık, Bursa Valiliği, TSK, ve Celal Bayar'ın ailesi adına anıt mezara çelenklerin konulması ve saygı duruşunda bulunulmasıyla başladı. 


Törene, Cumhurbaşkanı Gül'ü temsilen Cumhurbaşkanlığı Genel Sekreter Yardımcısı Nadir Alparslan, Başbakanlığı temsilen Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Faruk Çelik, Bursa Vali Vekili Celalettin Yüksel, Garnizon ve Jandarma Bölge Komutanı Tuğgeneral Osman Baykurt ve vatandaşlar katıldı. 


Anıt mezardaki törenin ardından Celal Bayar Vakfı Kütüphanesi'nde Celal Bayar'ın hayatını anlatan bir belgesel gösterimi yapıldı. Umurbey Camisi'nde de Celal Bayar için mevlit okutuldu. 


Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Çelik, törenin ardından gazetecilere yaptığı açıklamada, Celal Bayar denilince ilk akla gelenin, Cumhuriyetin kuruluşu, kuruluşta verilen mücadele, birçok zorlukların üstesinden gelmek ve milletin devlet olma mücadelesindeki katkıları olduğunu söyledi. 


Çelik, Celal Bayar'ın Cumhuriyetin kökleşmesi, var olması, yükselmesi konusunda özellikle ekonomik sahalarda attığı adımların ise unutulmadığını ifade ederek, şöyle konuştu: 


''Üçüncüsü ise demokrasiye çok partili siyasi hayata geçişte verdiği mücadele ve bu mücadelelerinin kökleşmesi, demokrasinin Türkiye'de yerli yerine oturmasında bizzat kendisinin de içinde olduğu, yargılandığı, bedelini ödediği, demokrasi uğruna vermiş olduğu mücadele akla geliyor. Osmanlı dönemi Cumhuriyetin kuruluşu ve demokrasiye geçiş gibi çok hengameli çok zor dönemlerde, Celal Bayar'dan bugünkü nesillerin alacağı şu: sabır, tahammül, çalışmak ve sadece ülke için çalışmak. Bu kalabalık, yıllardır ilk sivil cumhurbaşkanını heyecanla, bu duygularla anıyor. Ben de bu güzel güne katıldığım için kendimi çok şanslı, huzurlu hissediyorum.'' 


DP Genel Başkanı Süleyman Soylu da DP'nin kurucusu Celal Bayar'ın Türkiye Cumhuriyeti'nin demokratikleşmesi, kalkınması, sanayileşmesi ve ülkenin gelişmiş ülkeler seviyesine ulaşması noktasında önemli görevler üstlenmiş bir Cumhurbaşkanı olduğunu söyledi.

1065160cookie-checkCelal Bayar anıldı

CEVAP VER

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.