Cem Evi’nin 12. Genel Kurulu yapıldı

İki hafta önce tüzükte yapılan değişiklik ve Yönetim Kurulu’nun üzerinde özel yetkilerle donatılmış ‘danışma kurulu’ tartışması nedeniyle ertelenen kongre, yeni yönetim, denetim, disiplin ve danışma kurullarının oylanıp kabul edilmesiyle sonuçlandı.


Divan Başkanlığını’nı Baki Düzgün’ün açılış konuşmasından sonra eski Başkan Hüseyin Çiftçi söz aldı. Çiftçi, “Biz burada organize olma noktasındayız. Dışarıda, bizi bize bırakmak istemeyen anlayışlar, devlet düzeyinde organizasyonlar var. Sivil organizasyonlarda bizim sırtımızdan bir şeyleri kotarmak gibi bir kaygıları var. Bize bir şeyler vermek isteyenler, bizden bir şey koparmak isteyenlerdir. Onlar kendilerine taban yaratmak istiyorlar” dedi.


‘DANIŞMA KURULU ANTİDEMOKRATİK’


Zaman zaman tartışmaların yaşandığı genel kurulda söz alan Cem Evi üyeleri çeşitli öneri, eleştiri ve öz eleştirilerde bulundular. İki hafta önce yaşanan tartışmalar sonucu toplantıyı terk eden işadamı Turabi Akgöz  başarılı ve katılımcı bir yapılanma olması için görüş belirttiğini yanlış anlaşıldıysa özür dilediğini söyledi.
 
İAKM eski başkanlarından Yusuf Çiçek de, tüzükte Aleviler’in tanımı konusunda yanlışlar bulunduğunu ve geçen toplantıda son anda değiştirilen tüzüğün antidemokratik olduğunu belirterek, yönetim kurulunu etkisiz hale getireceği için tekrar tartışılmasını önerdi.


Yönetim Kurulu’na seçilen tarihçi Mehmet Topal’ın, yine tüzükte birçok teknik tarihsel yanlışın bulunduğunu belirtmesi üzerine söz alan Yönetim Kurulu Eski Üyesi Ali Güvercin, sorunun bir sekreterya hatasından kaynaklandığını, eleştirilerdeki niyetin üzüm yemek değil bağcıyı dövmek olduğunu ileri sürdü.


YENİ YÖNETİM KURULU


Alternatif liste bulunmaması üzerine yönetime tek liste aday oldu. On beş kişiden oluşan yönetim kurulu üyelerinin bazıları daha önce kendilerine haber verilmediği gerekçesiyle görevi kabul etmedi. Eksik bulunan yönetimde denetim ve denetleme kurullarına yeni adaylar getirilmesi çeşitli tartışmalara yol açtıysa da sonuç tatlıya bağlandı.


Bazı üyeler anti demokratik olduğu ve daha önce kendilerine sorulmadığı için danışma kurulundan adlarını geri çektiler. Eksik olan üyeliklere yeni üyeler tamamlanarak tüm kurullar bir defada oylanarak kabul edildi. 12. Genel Kurul sonunda İAKM yönetimi şöyle belirlendi. Kamil Karayel, Ahmet Eren, Mahmut Aşkin, Binnur Aslan, Mahmut Dogan, Sükrü Taşçi, Meryem Öztürk, Nadire Karakuş, Mustafa Ersoy, Mehmet Topal, Turabi Keskin, İbrahim Dogan, İsmail Taş, Mustafa Yirik ve Murat Yeter.


HABER ve FOTOĞRAF: MUSTAFA ÇETİNKAYA


FOTOĞRAF: Eski başkanlardan Hüseyin Çiftçi, Yusuf Çiçek ve Yönetim Kurulu eski üyesi Ali Güvercin arasında zaman zaman tartışmalar çıksa da 12. İAKM Genel Kurulu tamamlandı.

780630cookie-checkCem Evi’nin 12. Genel Kurulu yapıldı

CEVAP VER

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.