Cemaat – AKP tabanı aynı ama…

Tabanlarında hiçbir problem olduğunu zannetmiyorum. Ama belki yöneticilerin yönetme algısı, ya da yönetme şeklilerinde problem olabilir. Taban tabii ki örtüşüyor hiçbir fark yoktur.

Bu tür yapılar büyüme aşamasındayken hiçbir problem yoktur, herkes yardımlaşır, herkes can siperhane çalışır. Kendisinden beklenilenden daha fazla fedakarlıkta bulunur. Maddi ve manevi fedakârlıkta bulunur.

“KAZANIMLARI PAYLAŞIM PROBLEMLERİ ÇIKAR”

Ama belli bir büyüklüğe ulaştığı zaman onu yönetmek bir problem olmaya başlar. O yapının üzerinden de bir takım kazanımlar elde etmek söz konusu hale gelir. O kazanımlar söz konusu olduğunda, o kazanımlar nasıl paylaşılacak büyük problemler çıkar. Kendi içlerinde de çıkart, dışarıya karşı da çıkar. Türkiye’de bugün Gülen Cemaati üzerinden hükümetle ilişkilendirilen veya ilişkilendirilmeyen bir tartışma varsa, tartışmanın altında asıl yatan budur. Bu cemaat öyle bir büyüklüğe ulaşmıştır ki, artık kazanımlar söz konusudur bu yapı üzerinden. Bu kazanımı kim nasıl kullanacak ve nasıl yönlendirecek.

“ERDOĞANSIZ AK PARTİ ÖKSÜZ KALIR”

Tayyip Erdoğansız parti öksüz kalır. Bu çok net ve belirgin bir şey. Doğru veya yanlış. AK Parti ile Tayyip Erdoğan özdeşleşmiştir. Bu sadece Türkiye içinde de değil, dünyaya açıldığımızda da öyle.

Ortadoğu’da, Avrupa’da… Bu ikisini birbirinde n ayırmak tabii ki çok kolay almayacak ve partiyi öksüz halde bırakacaktır. Ondan sonra yükü omuzlayacak kişiler hiçbir zaman tırnak içerisinde “lider” olmayacak. Ama iyi bir parti başkanı olur. Bu öksüzlüğünü mümkün olduğu kadar az hissettirecek, her an hissettirmeyecek Bir toparlama ve derleme yaparsa, üç dönem dolduranların gelmediği, yani tamamen yeni unsurların, yeni düşüncelerin, yeni dinamiklerin katıldığı o yapıyı bu yenilik üzerine inşa ederse öksüzlüğün acısı mümkün olduğu kadar azaltır diye düşünüyorum.

1359650cookie-checkCemaat – AKP tabanı aynı ama…

CEVAP VER

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.