Cemaat destekli parti yolda

Sonbaharda siyaset ısınacak. AKP’de dengeler alt üst olacak. TOBB Başkanı Hisarcıklıoğlu lider olacak, Gül ağabeylik yapacak. İşte o haber…

AK­P’de yeni dönemde dengeleri değiştirecek gelişmeler yaşanıyor. Başbakan Tayyip Erdoğan’ın Çankaya planlarını altüst edecek hareketlilik var. Cumhurbaşkanı Abdullah Gül için “alt yapı” çaışmasında sona gelindi. Gül için parti kuruluyor. Partinin lideri ise Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği Başkanı Rifat Hisarcıklıoğlu.

Bina tutuldu

SÖZCÜ­’nün edindiği bilgiye göre yeni parti için tüm hazırlıklar tamamlandı. Start verilecek noktaya gelindi. Çankaya ilçesinde genel merkez binası için alternatif binalar bakıldı. Tabela asılacak şekilde bir binanın da tutulduğu öğrenildi.

Kurucuları sır

Yeni partinin kurucuları sır gibi saklanıyor. Ancak lideri belli. TOBB Başkanı Rifat Hisarcıklıoğlu’nun yeni kurulacak partinin başına geçmesi planlanıyor. Hisarcıklıoğlu’nun adı daha önce de gündeme gelmişti. Ancak yaşanan bazı gelişmelerden sonra Hisarcıklıoğlu, parti çalışmalarını askıya almak zorunda kaldı.

Destek verecekler

Son aylarda hükümet ile yollarını ayıran Gülen cemaatinin de yeni kurulacak partiye destek verdiği öğrenildi. Yalnız bu destek çok açık bir şekilde yürütülmeyecek. Şimdiye kadar dönemsel olarak bazı partilere yakın duran cemaat, Gül için kurulacak partiye her türlü desteği sunacak.

Çankaya Köşkü ve AK­P’ye yakın kaynaklar, sonbahardan sonra Türkiye’de siyasette hızlı gelişmeler yaşanacağını belirtiyor. Yeni partinin ne zaman start alacağı netlik kazanmadı. Ancak bu yılın sonu ve 2014’in ilk aylarında yeni parti tabelasını asmış olacak. (Veli Toprak / Sözcü)

1388400cookie-checkCemaat destekli parti yolda

CEVAP VER

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.