‘Cemaate selam vereni alın’

Anayasal Düzene Karşı İşlenen Suçlar Bürosu’nda görev yapan Cumhuriyet Savcısı Serdar Coşkun’un yürüttüğü Fethullah Gülen ve Cemaat soruşturması kapsamında, Terörle Mücadele (TEM) Dairesi Başkanı Turgut Aslan tarafından beş sayfalık bir Eylem Planı hazırlandı. Taraf gazetesinin iddiasına göre 30 kente gönderilen eylem planında, cemaate bağlı ev, okul, yurt ve dershanelerdeki tüm öğrencilerin fişlenmesi isteniyor. Öğrencilere yönelik fişleme talimatı Türkiye’de bir ilk oluşturuyor. Milyonlarca öğrencinin fişlenmesi anlamına gelen bu talimatın da yıllara göre yapılması isteniyor. Paralel yapı operasyonu ile ilgili 30 il emniyetine gönderilen talimatın ayrıntıları şöyle.

SELAM VERENİ BULUN

Toplam 23 maddeden oluşan 3 sayfalık talimatta, cemaat ile ilişkili tüm şirket, eğitim ve sağlık kurumlarındaki çalışanlar ile öğrencilerin isimlerinin istenmesi dikkat çekti. Örneğin, 13. maddede, “Cemaate bağlı evler, okul, dershane ve yurtlarda kalan öğrenci sayısının belirlenmesi, Cemaat’in kontrolündeki şirket, vakıf, dernek okul, yurt ve benzeri kuruluşlarda toplam çalışan kişi sayısının yıllara göre çıkarılması” talimatı verildi. Söz konusu talimat doğrultusunda yapılacak çalışmada, zaman sınırı konmadı. Bu kapsamda geriye dönük en az 10 yıllık kayıtların taranarak Cemaat okullarında okuyan çocukların veya bu okullarda görev alan öğretmenlerin de fişlenmesine yol açacak. Ayrıca, sosyal etkinlikler de bu talimatla ilk kez fişleme kapsamına alınıyor. Cemaat’e bağlı insanların yürüttükleri sosyal etkinlikler, basın yayın ve matbaa işlemleri internet yayıncığı, eğitim ve öğretim faaliyetlerinin de belirlenmesi isteniyor.

CİNAYETLERİ İRTİBATLANDIRIN

Eylem Planı’nda Türkiye’yi sarsan altı büyük cinayetin Gülen Cemaati’yle irtibatlandırılması ve Cemaat’in silahlı terör örgütü kapsamına sokulabilmesi için çalışma yapılması isteniyor. Bunlar, Rahip Santoro, Hrant Dink, Danıştay saldırısı, Zirve Kitabevi Katliamı, Necip Hablemitoğlu ve Üzeyir Garih cinayetleri şeklinde sıralanıyor.

Talimatta dikkat çeken noktalardan biri de Cemaat’e yönelik silahlı terör örgütü soruşturması yürütülebilmesi için istenen bilgiler. Cemaat’in elinde silahlı bir güç bulunup bulunmadığı ve bu güçle silahlı bir eylem yapıp hükümeti devirip deviremeyeceklerinin belirlenmesi isteniyor.

TELEFONLARI DİNLEYİN

Eylem planında, Cemaat’e mensup kişilerin tamamının cep telefonu ve elektronik iletişimlerinin denetlenip izlenebilmesi için her türlü araştırmanın yapılması ve mahkemelerden karar alınması da isteniyor.

İP’DEN CEMAAT’E KARŞI DELİL

Eylem planında Cemaat’e yakın bürokratların da fişlenmesi isteniyor. Bu çerçevede Emniyet, Jandarma, MİT, yargı ve ordudaki Cemaat üyelerinin belirlenmesi isteniyor. Cumhurbaşkanlığı ve Başbakanlık, ordudaki fişlemeye yönelik geçen hafta çıkan haberleri yalanlasa da TEM Daire Başkanı imzalı belgede, TSK içinde araştırma yapılması açıkça isteniyor.

Eylem planında; Hanefi Avcı, Emin Arslan, Celal Uzunkaya, Faruk Ünsal ve Orhan Özdemir isimli tamamı polis olan kişilerin “müşteki” sıfatıyla ifadelerinin alınması isteniyor. Ayrıca Hanefi Avcı, Ahmet Şık, İşçi Partisi’nden Mehmet isimli kişi ile İlker Başbuğ’un kitaplarına da “delil” sıfatıyla dosyada yer verilmesi isteniyor. Belgede, daha önce medyaya yansıyan Emniyet İmamı, TSK İmamı, MİT İmamı gibi kişilerin de isimleri verilerek bunlar hakkında çalışma yapılması isteniyor.

KAMUOYUNA BİLGİ VERMEYİN

Belgede yapılacak tüm bu çalışmalarla ilgili hiçbir idareyle ve kamuoyuna kesinlikle açık bilgi paylaşılmaması, tüm yetkilerin Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı’nda olduğu belirtiliyor.

Okullar, şirketler…

Fişleme buralarda yapılacak

Evler, yurtlar, okullar, dershanelerde kalan tüm öğrenciler.
Şirket, vakıf, dernek, okul, yurtlarda çalışan tüm personeller.
Basın Yayın Kuruluşları.
Ülke dışındaki tüm okullar.
Birlik, dernek ve vakıflar.
Bankalar. Matbaa, yayınevleri, dergileri, haber ajansları.
Mağaza zincirleri.
Arsa, emlak, arazileri.
Gelir getiren her türlü ticari faaliyet.
Cemaat mensuplarının sarf ettiği sözlerle ilgili CD ve dokümanlar.

1423470cookie-check‘Cemaate selam vereni alın’

CEVAP VER

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.