Cemaatin oy gücünü değerlendirdi

Dışişleri Bakanı Ahmet Davutoğlu, NATO Dışişleri Bakanlığı toplantısı için çıktığı Brüksel yolculuğunda, Hürriyet yazarı İsmet Berkan’a konuştu.

Berkan’ın ‘Dış politikadan bahsetmedi, sadece seçim ve sonuçlarını değerlendirdi’ dediği yazısından, Davutoğlu’nun ağzından aktardığı dikkat çeken bölümler şöyle:

“Seçimi manipüle etmeye, seçimi çalmaya kalkışan güçler bunu üç rauntluk bir maç olarak görüyor. Daha ilk raunt bitti. Tayyip Erdoğan’ı ve AK Parti’yi tasfiye edebilir miyiz, bunu yapamıyorsak onu dönüştürebilir miyiz? Dertleri bu.

Bu amacı sadece paralel yapı da gütmüyor, başka pekçok uluslararası aktör de benzer hedef peşinde. Halk bunu da anlıyor. Meselenin sadece yolsuzluk olmadığının farkında. Sadece yolsuzluksa eğer bu TIR’lar neden durduruldu, ilgisiz konuşmalar neden servis edildi, Dışişleri Bakanlığı neden dinlenip servis edildi, bunu soruyor insanlar…

Seçim sonunda ortaya çıkna haritalara bakın. AK Parti Türkiye’nin her yerinde. O sahillerde de AK Parti yükselişte, CHP düşüşte. Güneydoğu’da BDP var, Anadolu’nun bazı yerlerinde de MHP rekabete çalışıyor. Ama AK Parti her yerde. Bir an AK Parti’nin olmadığını varsayın, geriye sadece etno-kültürel-sekteryan partiler kalır. Çünkü AK Parti’nin karşısındaki partilerin kimliği bu.

O yüzden söylüyorum. AK Parti toplumu polarize etmiyor. Bize bu eleştiri yöneltiliyor ama aslında biz toplumu esnetiyoruz. Esas AK Parti olmasa polarizasyon artar. AK parti olmasa Kürtler kime oy verecek, Kürt partisine. Orta Anadolu kime verecek? Batı kime verecek? Siyasetteki bölünme tabana inecek. AK Parti, Türkiye’nin siyasi istikrarının garantisi…

Şimdi CHP’deki artışa bakalım. 1.5-2 puanlık bu fark paralel yapıdan mı geliyor? İki ihtimal var: Ya cemaatin o sözü edilen müthiş oy gücü yoktu ya da tepeden emir geldiği halde cemaat mensupları emri dinlemedi AK Parti’ye verdi oyunu…”

1414610cookie-checkCemaatin oy gücünü değerlendirdi

CEVAP VER

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.